Sport

31 de milioane de dolari, despăgubiri pentru publicarea imaginilor de la accidentul mortal al lui Kobe Bryant. Cine ia banii

Moartea fostului baschetbalist Kobe Bryant a zguduit lumea. Imaginile au făcut înconjurul lumii, dar au circulat fără acordul familiilor celor decedați. Instanța a stabilit cuantumul despăgubirilor.
25.08.2022 | 10:44
31 de milioane de dolari despagubiri pentru publicarea imaginilor de la accidentul mortal al lui Kobe Bryant Cine ia banii
Vanessa Bryant, văduva lui Kobe Bryant, a dat în judecată autoritățile din Los Angeles cerând despăgubiri uriașe pentru fotografiile făcute la locul accidentului. Sursa foto: Marca
ADVERTISEMENT

Au trecut mai bine de doi ani și jumătate de la tragicul accident de elicopter în care și-a pierdut viața, între alții, fostul star din NBA Kobe Bryant. Vanessa Bryant, văduva fostului baschetbalist, a deschis proces împotriva celor care au publicat neautorizat imagini de la locul accidentului.

Cum se împart despăgubirile 31 de milioane de dolari

Pe 26 ianuarie 2020 elicopterul în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant, fiica acestuia Gianna și alte șapte persoane s-a prăbușit. Nimeni nu a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

Imaginile filmate au făcut înconjurul planetei, iar fotografii făcute la fața locului au circulat, în mare parte, între angajaţii biroului şerifului din Los Angeles și pompierii care au intervenit la locul tragediei.

Vanessa Bryant, împreună cu Chris Chester, jucător de fotbal american care și-a pierdut soția și fiica în același accident, au dat în judecată autoritățile din Los Angeles și au obținut despăgubiri în valoare totală de 31 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Aceștia și-au motivat acțiunea în instanță exprimându-și teama că acele fotografii ar putea apărea în spațiul online. Vanessa Bryant va încasa 16 milioane, restul de 15 milioane de dolari revenindu-i lui Chris Chester.

Magistrații au stabilit că și simpla circulație a fotografiilor cu trupurile celor decedați între angajații stațiilor de pompieri și a polițiștilor care au anchetat cazul, reprezintă o încălcare gravă a intimității cu puternic impact emoțional asupra familiilor acestora.

ADVERTISEMENT

Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbaliști din istorie

Fostul star din NBA a fost unul dintre cei mai importanți baschetbaliști din istoria campionatului nord-american, cel mai puternic din lume.

20 de ani a jucat Bryant la cel mai înalt nivel, pentru o singură echipă, Los Angeles Lakers. A cucerit cinci titluri de campion NBA și a fost în patru rânduri declarat MVP-ul All Star Game, meciul care opune echipele jucătorilor din conferințele de Est și de Vest.

ADVERTISEMENT

Alături de naționala Statelor Unite, Kobe Bryant a cucerit și două medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2008 (Beijing) și 2012 (Londra). S-a retras din activitate în 2016 și a lăsat moștenire o avere de peste 600 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: