Fotbal intern

Tatăl lui Ţucudean vrea să fie patron la UTA!

Aradul fierbe la gîndul că UTA, echipa fanion a oraşului Arad, fostă campioană naţională în mai multe rînduri, riscă enorm să nu poată duce la capăt viitoarea ediţie de campionat al...
23.07.2013 | 16:52
Tatal lui Tucudean vrea sa fie patron la UTA

Aradul fierbe la gîndul că UTA, echipa fanion a oraşului Arad, fostă campioană naţională în mai multe rînduri, riscă enorm să nu poată duce la capăt viitoarea ediţie de campionat al ligii secunde. Aşa zisul proiect de redresare a clubului, prezentat de tandemul Dan Marţian-Adrian Mutu, la care ar urma să se adauge ajutorul patronului echipei franceze Ajaccio, Alain Orsoni, a rămas doar pe hîrtie şi cel care figurează încă în acte drept omul care deţine UTA, italianul Giovanni Catanzaritti, caută cu disperare pe cineva care să se înhame la dificila misiune de a evita dispariţia unui nume atît de important în fotbalul românesc, cum a fost UTA. În momentul de faţă există o persoană care într-adevăr doreşte enorm să preia destinele ”Bătrînei Doamne”, cum este cunoscută UTA printre microbişti. Este vorba de Marius Ion Ţucudean, în vîrstă de 46 de ani, unul dintre cei mai potenţi oameni de afaceri din oraşul de pe Mureş, legat foarte mult de culorile alb-roşii. Ţucudean a jucat în perioada anilor 80-90 ai secolului trecut în tricoul UTA-ei, iar fiul său i-a călcat pe urme, Marius George ajungînd să evolueze la Dinamo, de unde a ajuns acum în campionatul belgian, la Standard Liege.

Dacă nu va putea prelua echipa, va înfiinţa UTA Bătrîna Doamnă

Situaţia este complicată, întrucît există o înţelegere între Catanzaritti şi Adrian Marţian, o creditare de 240.000 de euro din partea omului de afaceri din Cluj, făcută în iarna lui 2013, cînd Marţian a promis că va asigura toate codiţiile pentru o promovare rapidă. Deocamdată, UTA e o echipă de la care pleacă jucătorii pe capete, nu există un conducător cert şi potent financiar, antrenorul Adrian Falub e şi el pe picior de plecare. Marius Ţucudean deţine deja un club în Arad, Atletico, în liga a patra, acolo unde, dacă nu va putea prelua în următoarea săptămână UTA, este gata să înfiinţeze o a doua UTA, care se va numi UTA-Bătrîna Doamnă şi Ţucudean promite să facă din UTA 2 viitoarea forţă a Aradului.”