Fotbal intern

34 DE ANI DE LA CRAIOVA-BENFICA. Reacţiile artiştilor: “Ce ocazie am avut pe Da Luz!”

FANATIK.RO a luat legătura cu foşti fotbalişti ai Universităţii Craiova, iar aceştia sunt de părere că oltenii au pierdut calificarea la meciul tur, atunci cînd nu au marcat în deplasare,...
20.04.2017 | 12:30
34 DE ANI DE LA CRAIOVABENFICA Reactiile artistilor Ce ocazie am avut pe Da Luz

FANATIK.RO a luat legătura cu foşti fotbalişti ai Universităţii Craiova, iar aceştia sunt de părere că oltenii au pierdut calificarea la meciul tur, atunci cînd nu au marcat în deplasare, deşi au avut destule ocazii de gol. Meciul de pe “Da Luz” dintre Benfica şi Craiova s-a terminat 0-0.

Aurică Ţicleanu a vorbit pentru FANATIK.RO despre cele două meciuri Universitatea Craiova-Benfica.“Nu are rost să spun că aş da orice din viaţă să mai joc o dată acele două meciuri că ar însemna să dau o declaraţie de ochii lumii. Până la urmă aşa a fost să fie! Însă vreau să ştiţi că am un pic pe conştiinţă meciul tur. Am ratat pe Da Luz o ocazie mare de gol. Scăpasem cu Zoli Crişan şi i-am dat lui pasă. Dar am făcut o mare greşeală. Nu m-am aşteptat că el o să îmi paseze înapoi. Am crezut că el o să trimită balonul în plasă şi nu m-am mai uitat atent la fază. Însă el mi-a pasat din nou, iar eu până să trag am fost blocat în ultimul moment. Dacă le dădeam gol în deplasare celor de la Benfica îi terminam. Pe Da Luz am pierdut caificarea. Iar la Craiova am avut ghinioane după ghinioane”, a spus Ţicleanu.

La fel de trist pentru ratarea calificării în finala Cupei UEFA l-am găsit şi pe Nicolae Tilihoi. “Am plâns o noapte întreagă de ciudă. Nu am mai crezut că o să pierdem calificarea după ce noi marcasem prin Balaci, iar în tribune erau alături de noi peste 45.000 de olteni. Însă până la urmă ne-a costat lipsa lui Negrilă din apărare. Dacă îl aveam pe Negrilă, niciodată aia de la Benfica nu scăpau pe partea aia să ne de gol. A jucat acolo Geolgău, dar a făcut şi el tot ce a putut. Nu era fundaş dreapta de meserie. Însă trebuia noi să îi batem pe Da Luz. Am avut acolo câteva ocazii de gol, dar nu am fructificat nici una”, a spus Tilihoi.

“În minutul 83 trebuia să primim un penalty”

Ilie Balaci este convins că arbitrul i-a “ciupit” pe olteni pe finalul meciului din Bănie. “După ce eu am marcat din lovitură liberă mi s-a părut că arbitrul caută să tragă cu Benfica, dar pe final mi-am dat seama că asta s-a întâmplat. În minutul 83 am avut un penalty neacordat la mine. Am fost faultat clar, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Îmi pare foarte rău că nu am ajuns în marea finală. Sunt convins că atunci foarte mulţi români au fost supăraţi pe noi. Nimeni nu se aştepta să mai pierdem calificarea în finală după ce făcusem 0-0 în deplasare”, a spus Balaci.

“Eram din ce în ce mai stors de puteri”

Rodion Cămătaru este convins că, dacă cei opt jucători care au fost la lot pentru meciul cu Italia aveau un program normal de pregătire, atunci el ajungea pe teren împotriva celor de la Benfica la capacitate fizică sută la sută.

Simţeam pe teren cum nu mai am forţă să mă bat cu fundaşii de la Benfica. Eram din ce în ce mai stors de puteri. Din acest motiv am şi ratat ocaziile pe care le-am avut eu personal. Meciul cu Italia ne-a omorât. Am dat victoria cu Italia pe calificarea Universităţii Craiova în finala Cupei UEFA. Acesta este adevărul chiar dacă poate pe cineva o să deranjeze ce spun eu. Universitatea Craiova putea să câştige Cupa UEFA dacă noi eram pregătiţi fizic sută la sută”, a încheiat Cămătaru.