ADVERTISEMENT
Fotbal intern

35 de ani de la o victorie istorică! Dinamo o învingea pe Hamburg, deținătoarea trofeului în Cupa Campionilor Europeni

Autor: Alexandru Năstase | 19.10.2018 | 10:52
Fază de joc din partida Dinamo - Hamburg disputată sub privirile a 70 de mii de spectatori

35 de ani au trecut de la o victorie istorică înregistrată de Dinamo. Câinii o învingeau pe Hamburg, deținătoarea trofeului în Cupa Campionilor Europeni. Mai exact, pe 19 octombrie 1983, alb-roşii reușeau să treacă la scor de neprezentare de nemți, în faţa a 70 de mii de spectatori, pe fostul stadion ”23 august”.  Ionel Augustin, Gigi Mulţescu şi Costel Orac au fost cei care au marcat pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

“La un moment dat, în cantonament nu vorbeam între noi. Îți dau cuvântul meu de onoare că două zile nu ne-am dat ‘bună dimineața’, treceam unul pe lângă altul”a dezvăluit Ionel Augustin pentru o televiziune de sport. “Forța de grup a contribuit foarte mult. De la agonie la extaz și invers, nu a fost decât un pas”, a adăugat Gigi Mulțescu.

35 de ani de la o victorie istorică! Dinamo o învingea pe Hamburg, deținătoarea trofeului în Cupa Campionilor Europeni. Dnamo
Echipa dinamovistă înaintea jocului cu Hamburg disputat în Cupa Campionilor Europeni

35 de ani de la o victorie istorică! Dinamo o învingea pe Hamburg, deținătoarea trofeului în Cupa Campionilor Europeni

Câinii au făcut atunci un joc perfect. De altfel, în acel an, Dinamo devenea prima echipă din campionatul românesc de fotbal care ajungea în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Englezii de la Liverpool au fost cei care au stopat traseul câinilor. “În momentul când am intrat pe teren și am văzut public, nu am stat să ne gândim că suntem aproape de a câștiga Cupa Campionilor. Am trecut la treabă”, a mai spus și Costel Orac.

ADVERTISEMENT

Ionel Augustin a rememorat și el partida. „Am înscris din plonjon și acel gol parcă i-a paralizat. Apoi a marcat Mulțescu, cu acel șut de la 35-40 de metri, iar Orac a închis tabela pe final. Cred, totuși, că nemții ne-au tratat și cu superficialitate, nu și-au închipuit că suntem atât de puternici. Oricum, la final, cei de la Hamburg au fost fair-play. Mi-aduc aminte că ne-au felicitat”, a spus Augustin pentru Gazeta Sporturilor

  • 70 de mii de spectatori au asistat la partida Dinamo – Hamburg disputată în urmă cu 35 de ani
ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!