36 de bărbaţi, executaţi în Irak. Erau condamnaţi pentru masacrul recruţilor din 2014

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
22/08/2016, 00:00
36 de bărbaţi, executaţi în Irak. Erau condamnaţi pentru masacrul recruţilor din 2014

Autorităţile irakiene au executat prin spânzurare 36 de bărbaţi condamnaţi la moarte. Aceştia au primit pedeapsa capitală, după ce au fost găsiţi vinovaţi în legătură cu masacrul comis în 2014 de jihadişti din Statul Islamic, relatează BBC News.

Cei 36 de bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi de implicare în masacrul de la Speicher, numit după numele bazei aeriene aflate în zonă. În 2014, 1.700 de recruţi de la această bază au fost răpiţi şi executaţi ulterior. Masacrul a fost revendicat ulterior de gruparea teroristă Statul Islamic.

„Execuţia celor 36 de condamnaţi pentru crima de la Speicher a avut loc în această dimineaţa, la închisoarea Nasiriyah”, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului guvernatorului din Dhiqar.

„Zeci de rude ale victimelor au asistat la execuţii. Ele au strigat Allah Akbar şi s-au bucurat să-i vadă morţi pe aceşti oameni „, a afirmat un alt oficial irakian.

Masacrul de la Tikrit este considerat una dintre cele mai atroce crime comise de către Statul Islamic de când a preluat controlul, în 2014, asupra unei părţi importante a Irakului.

sursa: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali a dezvăluit cum l-a transferat pe Alexandru Stan. “Am zis că-l iau împrumut o săptămână şi îl trimit înapoi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×