36 de bărbaţi, executaţi în Irak. Erau condamnaţi pentru masacrul recruţilor din 2014

Autorităţile irakiene au executat prin spânzurare 36 de bărbaţi condamnaţi la moarte. Aceştia au primit pedeapsa capitală, după ce au fost găsiţi vinovaţi în legătură cu masacrul comis în 2014 de jihadişti din Statul Islamic, relatează BBC News.

Cei 36 de bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi de implicare în masacrul de la Speicher, numit după numele bazei aeriene aflate în zonă. În 2014, 1.700 de recruţi de la această bază au fost răpiţi şi executaţi ulterior. Masacrul a fost revendicat ulterior de gruparea teroristă Statul Islamic.

„Execuţia celor 36 de condamnaţi pentru crima de la Speicher a avut loc în această dimineaţa, la închisoarea Nasiriyah”, a declarat un purtător de cuvânt al Biroului guvernatorului din Dhiqar.

„Zeci de rude ale victimelor au asistat la execuţii. Ele au strigat Allah Akbar şi s-au bucurat să-i vadă morţi pe aceşti oameni „, a afirmat un alt oficial irakian.

Masacrul de la Tikrit este considerat una dintre cele mai atroce crime comise de către Statul Islamic de când a preluat controlul, în 2014, asupra unei părţi importante a Irakului.

sursa: libertatea.ro