Igiena orală este foarte importantă. Se întâmplă ca, uneori, oricât de mult te-ai spăla pe dinți, respirația ta să miroasă tot urât. Iată ce alimente cauzează halitoza, potrivit medicului Mihail Pautov.
Igiena orală este esențială. Mai mult decât pasta și peria de dinți folosite, este importantă tehnica de periaj. Uneori, însă, chiar dacă te speli ca la carte, poți avea supriza neplăcuta că respirația ta să fie tot urât mirositoare.
În termeni medicali, respirația urât mirositoare poartă numele de halitoză. Aceasta poate fi cauzată de diverși factori, de la igiena dentară precară, până la diverse afecțiuni medicale.
Potrivit medicului Mihail Pautov, de respirația urât mirositoare pot fi responsabile și anumite alimente. Din cauza compoziției lor chimice, aceste alimente elimină substanțe care provoacă mirosul urât.
Din nefericire, oricât de mult te-ai spăla pe dinți, dacă ai consumat aceste alimente, mirosul neplăcut dispare foarte greu. Dacă vrei să nu te confrunți cu astfel de situații, Mihail Pautov a explicat ce alimente ar trebui să eviți.
Primele alimente care sunt responsabile de provocarea halitozei sunt ceapa și usturoiul. Acestea conțin metil sulfid, o substanță care, după digestie, ajunge în plămâni și inclusiv în piele. Din piele, urmează să fie secretată.
”E posibil să ai halitoză atunci când mănânci alimente care, prin descompunere în gură ceează hidrogen sulfurat. Hidrogenul sulfurat are un miros distinctiv, asemănător cu ouăle stricate.”, a spus medicul Pautov.
Deși poate că nu pare, varza, broccoli și conopida sunt și ele cauzatoare de halitoză. Chiar dacă te speli pe dinți după ce le-ai consumat, mirosul neplăcut nu dispare foarte repede.
Respirația urât mirositoare mai este cauzată și de mezeluri. Multă lume alege să le consume dimineața, la micul dejun. De obicei, mezelurile conțin sulf, iar odată ce acesta se va descompune, respirația va mirosi urât.
Un alt aliment pe care ar trebui să îl eviți dacă nu vrei să îți miroasă urât respirația este peștele. Peștele conține trimetilamină, adică o substanță care dă mirosul specific de pește. Din cauză că unele persoane nu pot digera această substanță, mirosul va fi mai pregnant la ele.