Life

4 ingrediente cu care scapi de mirosul neplăcut al adidașilor pe timp de caniculă

De doar 4 ingrediente ai nevoie ca să scapi de mirosul neplăcut al adidașilor, una dintre cele mai mari probleme pe timpul verii.
01.08.2021 | 14:55
4 ingrediente cu care scapi de mirosul neplacut al adidasilor pe timp de canicula
4 ingrediente cu care scapi de mirosul neplăcut al adidașilor. Foto: onegoodthingbyjillee.com
ADVERTISEMENT

Îți spunem care sunt cele 4 ingrediente cu ajutorul cărora ții la distanță mirosurile neplăcute ale pantofilor cauzate de transpirație. Indiferent de materialul din care sunt făcuți pantofii pe care îi porți, aceste ingrediente sunt de mare ajutor în situațiile stânjenitoare.

Poți folosi cu încredere antiperspirantele făcute special pentru încălțăminte, însă multe din cele pe care le găsești pe piață sunt costisitoare, așa că îți oferim niște soluții ceva mai la îndemână.

ADVERTISEMENT

Este important ca adidașii tăi să fie mereu curați nu doar pentru a evita mirosurile neplăcute, ci și pentru sănătatea picioarelor tale. Pe timpul verii, din cauza umezelii, ești cel mai predispus să te trezești cu tot felul de infecții sau micoze.

4 ingrediente care te scapă de mirosurile neplăcute ale pantofilor pe timpul verii

Cele mai la îndemână ingrediente pentru reîmprospătarea și curățarea adidașilor tăi sunt apa, săpunul și bicarbonatul de sodiu.

ADVERTISEMENT

Freacă bine talpa pantofilor cu apă și săpun și continuă apoi cu limba acestora și exteriorul. La final, presară puțin praf de bicarbonat de sodiu și ține-i în apă preț de câteva minute.

Pune-i apoi la uscat și adidașii tăi vor fi ca noi, iar mirosul neplăcut va deveni istorie! Există și alte ingrediente care fac minune, pe lângă banalul săpun și bicarbonatul de sodiu!

ADVERTISEMENT

Oțetul și gelul hidroalcoolic sunt soluții eficiente pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute! Poți folosi dezinfectantul pentru mâini și pentru pantofi.

Oțetul de mere și gelul dezinfectant

Gelul pe care îl găsești la prețuri accesibile în comerț nu doar că va curăța pantofii și le va da un aer proaspăt, dar vor elimina bacteriile și virusurile care se pot depune pe ei.

ADVERTISEMENT

Oțetul de mere este și el bun dacă alegi să îți speli adidașii în mașina de spălat. Îmbibă un prosop moale cu jumătate de litru de oțet de mere și pune-l în cuva mașinii pentru ca adidașii să se spele mai bine în timpul rotirii. Dacă nu ai oțet de mere, poți folosi zeama de la trei lămâi!

Contactul dintre apă și oțetul/ lămâie din prosop va forma o spumă care va curăța în pronfuzime fiecare părticică a adidașilor tăi și astfel îi vei putea purta ca noi. Nu mai are rost să spunem că vor avea un miros plăcut și vor fi complet dezinfectați. Tu ce alte soluții cunoști pentru a îndepărta mirosurile neplăcute ale pantofilor pe timpul verii?

ADVERTISEMENT