Fotbal intern

4 jucători au jucat în meciurile decisive pentru Euro 2019 și Euro 2021! Cum arăta naționala lui Rădoi

17.11.2020 | 23:25
4 jucatori au jucat in meciurile decisive pentru Euro 2019 si Euro 2021 Cum arata nationala lui Radoi
ADVERTISEMENT

România a reușit a doua calificare consecutivă la Campionatul European U-21 după ce a remizat cu Danemarca, scor 1-1. Din selecționata de tineret au mai rămas doar patru jucători care au evoluat în ambele meciuri decisive pentru calificare la turneele finale din 2019 și 2021. 

S-au schimbat multe pe plan global în ultimii doi ani, iar naționala de tineret nu face notă discordantă. În octombrie 2018, România reușea calificarea la Campionatul European după o pauză de 20 de ani. Din fericire, doi ani mai târziu, tineretul a mai bifat o calificare la turneele finale.

ADVERTISEMENT

Și au mai rămas doar patru jucători care au evoluat atât în meciul decisiv cu Liechtenstein de atunci, cât și în meciul cu Danemarca de acum, confruntări decisive pentru calificarea la Campionatul European.

Hagi, Moruțan, Pașcanu și Mățan au jucat în meciurile decisive pentru Euro 2019 și Euro 2021!

Ianis Hagi, Olimpiu Moruțan, Alex Pașcanu și Alex Mățan sunt cei patru jucători care au evoluat și în meciul din 16 octombrie 2018 cu Liechtenstein, dar și pe 17 noiembrie 2020 împotriva danezilor. Dacă Hagi și Pașcanu au șansa să joace în al doilea turneu final la rând, pentru Moruțan și Mățan ar fi primul Euro, ei nefiind convocați pentru turneul din Italia.

ADVERTISEMENT

La meciul de pe 16 octombrie 2020, România s-a impus împotriva celor din Liechtenstein, tot la Ploiești, cu scorul de 4-0, prin golurile marcate de Pușcaș (14, 39), Hagi (25) și Petre (78). Meciul s-a jucat tot pe “Ilie Oană” din Ploiești, locul în care naționala de tineret a obținut ambele calificări.

VEZI VIDEO: 

Virgil Ghiță, scos din joc de COVID-19! A fost titular cu Liechtenstein

Virgil Ghiță ar fi fost al cincilea jucător intrat în această companie, însă fundașul Viitorului a fost depistat pozitiv în urmă cu o săptămână, așa cum FANATIK a anunțat, și nu a putut să evolueze în confruntarea decisivă cu Danemarca.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este pe această listă după ce la ultimele acțiuni a fost convocat la seniori. Însă, Mirel Rădoi și Adrian Mutu au discutat că este mai bine ca Ianis să dea o mână de ajutor la tineret, ceea ce a și făcut. În schimb, Dennis Man, prezent atunci pe teren, acum este la naționala mare.

România  2018 vs. România 2020

Dacă aruncăm o privire pe cele două echipe, ele sunt extrem de schimbate. Chiar dacă de la tineret au dispărut piese grele precum Ionuț Radu, George Pușcaș, Alex Cicâldău sau Ionuț Nedelcearu, succesorii au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat România în meciurile decisive pentru calificare: 

România 2018 vs. Liechtenstein: Radu – Butean, Pașcanu, Ghiță, Ștefan – Nedelcu, Cicâldău – Man, Hagi, Ivan – Pușcaș. Au intrat pe parcurs: Mățan 57, Moruțan 64, Petre 74. Antrenor: Mirel Rădoi

România 2020 vs. Danemarca: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu, Haruț – Moruțan, Marin, Olaru – Hagi, Costache, Mățan. Antrenor Adrian Mutu 

Turneul final va avea loc în Ungaria și Slovenia. Faza grupelor se va desfășura între 24 și 31 martie, în timp ce play-off-urile se vor disputa între 31 mai și 6 iunie. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap competiția, care va avea loc întrerupt, din cauza lipsei datelor din calendar.

  • 4 jucători au jucat atât cu Liechteinstein, cât și cu Danemarca
  • 22 de puncte a acumulat România în preliminarii
ADVERTISEMENT