ADVERTISEMENT
News

4 miliarde de euro pentru România! Sprijin financiar de la Comisia Europeană

Autor: Alexandru Năstase | 24.08.2020 | 15:24
4 miliarde de euro pentru România! Sprijin financiar de la Comisia Europeană
Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene ar putea trimite 4 miliarde de euro în România. Sursa foto - hepta.ro

4 miliarde de euro pentru România! Atâți bani ar putea să intre în țară dacă se aprobă dorința Comisiei Europene. Reprezentanții acestui for au prezentat Consiliului propuneri de decizii de acordare de sprijin financiar în valoare de 81,4 miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

Totul se petrece în cadrul Instrumentului SURE și banii ar urma să fie îndreptați către 15 state membre. România se află printre acestea și ar putea beneficia de o cotă aparte interesantă.

„Odată ce Consiliul a aprobat aceste propuneri, sprijinul financiar va fi furnizat sub formă de împrumuturi acordate în condiţii avantajoase de UE statelor membre.

ADVERTISEMENT

O  grămadă de bani pentru România de la Comisia Europeană

Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice pentru menţinerea locurilor de muncă.

Mai exact, împrumuturile respective vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanţarea sistemelor naţionale de şomaj tehnic şi a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenţi”, se arată într-un comunicat al CE.

ADVERTISEMENT

Comisia propune Consiliului să aprobe acordarea de sprijin financiar conform unui grafic bine stipulat, grafic în care se regăsește și țara noastră

România ar urma să ia 4 miliarde de euro, Bulgaria- 511 milioane de euro, Cehia- 2 miliarde de euro, Grecia- 2,7 miliarde de euro, Spania- 21,3 miliarde de euro, Croaţia– 1 miliard de euro, Italia- 27,4 miliarde de euro, Cipru- 479 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Letonia ar lua 192 milioane de euro, Lituania- 602 milioane de euro, Malta- 244 de milioane de euro, Polonia- 11,2 miliarde de euro, Belgia- 7,8 miliarde de euro, Slovacia- 631 de milioane de euro, Slovenia- 1,1 miliarde de euro.

Nu se termină aici – comisia se aşteaptă să prezinte în scurt timp o propunere de acordare de sprijin și pentru Portugalia şi Ungaria.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a menţine locurile de muncă şi mijloacele de subzistenţă.

Facem astăzi un pas important în această direcţie: la doar patru luni după ce am propus crearea Instrumentului SURE, Comisia propune acordarea a 81,4 miliarde EUR din cadrul acestuia pentru a contribui la protejarea locurilor de muncă şi a lucrătorilor afectaţi de pandemia de coronavirus în întreaga UE.

ADVERTISEMENT

SURE este un simbol clar al solidarităţii în faţa unei crize fără precedent. Europa este hotărâtă să protejeze cetăţenii”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!