Sport

4 motive care au dus la despărţirea dintre Lionel Messi şi Barcelona! Punctele cheie din “divorţul” secolului în fotbal

Barcelona a anunţat oficial că Lionel Messi nu va mai continua la echipa de pe "Camp Nou", iar o serie de evenimente au dus la despărţirea secolului în fotbalul mondial.
05.08.2021 | 22:17
4 motive care au dus la despartirea dintre Lionel Messi si Barcelona Punctele cheie din divortul secolului in fotbal
ADVERTISEMENT

Fanii Barcelonei sunt în stare de şoc după ce clubul a anunţat oficial că Lionel Messi nu va mai juca la echipa pentru care a evoluat în perioada 2004-2021. Contractul argentinianului a expirat în această vară, iar cele două părţi au negociat pentru un nou acord, însă totul s-a oprit joi.

4 motive care au dus la despărţirea dintre Lionel Messi şi Barcelona. Joan Laporta a oprit negocierile

Joi a avut loc o nouă rundă de negocieri între Barcelona şi Lionel Messi, una care ar fi trebuit să ducă la semnarea noului contract. Conform Mundo Deportivo, Joan Laporta este cel care a sistat discuţiile, după ce noi cereri din partea argentinianului au apărut.

ADVERTISEMENT

De altfel, de-a lungul negocierilor, Lionel Messi şi apropiaţii lui au avut tot felul de cereri, iar conducerea clubului le-a acceptat aproape în întregime. Cu toate că din punct de vedere economic, cele două părţi au ajuns la un consens, în ziua când ar fi trebuit să fie semnat noul acord au apărut alte noi doleanţe din partea argentinianului.

A fost punctul în care Joan Laporta nu a mai acceptat alte cereri din partea lui Lionel Messi şi a sisitat negocierile. La scurt timp, clubul catalan a emis un comunicat de presă în care anunţa că fotbalistul legendar nu va mai continua pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a ratat pe Cristian Romero. Messi îl dorea în defensiva catalanilor

Este arhicunoscut faptul că Lionel Messi s-a implicat deseori în stratega clubului. Fie ca a fost vorba de mişcări pe piaţa transferurilor, fie de instalarea antrenorilor, argentinianul a avut mereu un cuvânt greu de spus. La negocierile pentru semnarea noului contract, Messi a insistat ca Barcelona să-l transfere pe Cristian Romero.

Fundaşul central de 23 de ani este coleg cu Lionel Messi în naţionala Argentinei, iar în vară au câştigat împreună Copa America. A fost cererea expresă a argentinianului pentru consolidarea defensiva Barcelonei, însă catalanii au putut să ofere doar 40.000.000 de euro pentru jucătorul Atalantei, urmând ca alte 10.000.000 de euro să vină din bonusuri.

ADVERTISEMENT

Tottenham a plusat şi oferă 55.000.000 de euro pentru Cristian Romero, motiv pentru care Atalanta şi formaţia engleză ar fi ajuns deja la un acord. Ratarea acestui transfer a mai pus o piedică în negocierile dintre Lionel Messi şi Barcelona.

Lionel Messi vrea o echipă competitivă, Barcelona are probleme financiare

Barcelona a dezamăgit crunt în ultimele sezoane din Liga Campionilor, totul culminând cu eliminarea din primăvară, în optimi, în faţa lui PSG. Lionel Messi le-a cerut oficialilor clubului să aducă jucători de top pentru a forma din nou o echipă competitivă, care să atace trofeul Ligii Campionilor, însă situaţia financiară a clubului a restrâns considerabil lista de opţiuni.

ADVERTISEMENT

Barcelona a realizat patru transferuri în acesată vară, însă a cheltuit doar 9.000.000 de euro. Banii au ajuns la Betis Sevilla pentru Emerson, în timp ce Sergio Aguero, Memphis Depay şi Eric Garcia au fost aduşi gratis, fiind liberi de contract.

Cele patru transferuri par că nu l-au convins pe Lionel Messi, însă Barcelona nu are cum să facă mutări prea costisitoare. Clubul a ajuns la datorii de peste 1.000.000.000 de euro, iar plafonul salarial a fost diminuat de oficialii La Liga, astfel că formaţia blaugrana trebuie să vândă jucători pentru a-şi mai putea permite noi achiziţii.

Barcelona a primit o lovitură grea prin reducerea bugetului salarial

Oficialii Barcelonei au tot negociat cu Sergio Busquets, Sergi Roberto sau Jordi Alba pentru ca salariile acestora să fie diminuate, mai ales că bugetul terbuie micşorat de la 347.000.000 de euro la 160.000.000 de euro. În aceste condiţii, şi noul salariu al lui Lionel Messi ar fi avut de suferit.

De altfel, Javier Tebas, preşedintele La Liga, i-a avertizat pe catalani că nu va face nicio concesie pentru Lionel Messi, astfel că oficialii Barcelonei au fost obligaţi să-i ofere argentinianului un salariu mai mic faţă de vechiul contract.

“Dacă va semna noul contract, o să trebuiască să tăiaţi din altă parte. Nu-i vom face niciun cadou lui Messi”, spunea Javier Tebas la începutul lunii iulie.

Anunţul făcut de Barcelona în privinţa lui Lionel Messi

“Leo Messi nu va mai continua la FC Barcelona. Cu toate că s-a ajuns la un acord între Barcelona şi Lionel Messi, un contract între cele două părţi nu a putut fi semnat din cauza unor obstacole financiare şi structurale (conform normativelor La Liga).

În lumina acestor evenimente, Lionel Messi nu va mai juca la Barcelona. Ambele părţi regretă profund faptul că nu au putut fi îndeplinite dorinţele jucătorului şi ale clubului.

Barcelona îi mulţumeşte din inimă pentru contribuţia adusă în creşterea acestui club şi îi urează tot binele în viaţa sa personală şi profesională”, a fost anunţul făcut de Barcelona.

ADVERTISEMENT