News

4 țări din Europa revin la normal! Copiii se întorc la școală și grădiniță, magazinele se redeschid

11.04.2020 | 21:25
4 tari din Europa revin la normal Copiii se intorc la scoala si gradinita magazinele se redeschid
Școala s-ar putea redeschide în Scandinavia. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Mai multe țări din Europa se gândesc să elimine o parte dintre restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

4 țări din Europa revin la normal

Asta, în timp ce România se gândește la noi Ordonanțe Militare care să impună restricții oamenilor în condițiile în care populația uită deseori să respecte regulile impuse de MAI.

ADVERTISEMENT

Profesorul Streinu-Cercelavertiza că românii vor sta închiși în case până la toamnă, din cauza lipsei măsurilor eficiente luate de autorități. Doctorul crede că doar închiderea în casă pentru 10 săptămâni a oamenilor ar putea rezolva situația la nivel național.

2 săptămâni am stat degeaba, acum ar trebui 10 săptămâni să spunem stop-joc. Să stăm în casă 10 săptămâni, nimeni nu mai plătește nimic, nu mai merge la lucru, băncile nu mai așteaptă rate, oamenii primesc mâncare la ușă din partea statului român. Altfel, ne apucă toamna în casă”, a explicat Cercel.

ADVERTISEMENT

La nivel European, nu toate țările au ales să impună restricții populației în rândul cu coronavirus. De exemplu, Suedia sau Germania au abordat relaxat pandemia, însă există și țări precum Franța, Cehia, Austria, Danemarca, Norvegia, care au închis mai multe instituții și au rugat oamenii să stea în casă sau i-au obligat cu legea în mână.

În 11 aprilie, patru dintre aceste țări au decis să relaxeze momentan măsurile restrictive impuse populației.

ADVERTISEMENT

Prima țară care a reacționat a fost Cehia. Conform gsp.ro, cehii au voie acum să practice sportul în aer liber, în timp ce mai multe magazine au fost redeschise.

Austria este și mai curajoasă și vrea să redeschidă economia după Paște, asta însemnând că oamenii vor putea merge din nou la muncă și micile afaceri își vor redeschide sediile.

ADVERTISEMENT

Țările nordice, Danemarca și Norvegia au decis să redeschidă grădinițele și școlile începând cu săptămâna viitoare. Asta, pe lângă mai multe măsuri menite să ajute economia, precum deschiderea magazinelor.

ADVERTISEMENT