Sport

4 x 4 la cățărare. Lotul Național de Paraclimbing se întoarce cu 4 medalii de la Cupa Mondială din America

Patru sportivi au reprezentat cu succes România în perioada 23-25 mai la Cupa Mondială de Paraclimbing din Salt Lake City (Statele Unite ale Americii).
02.06.2022 | 15:57
4 x 4 la catarare Lotul National de Paraclimbing se intoarce cu 4 medalii de la Cupa Mondiala din America
4 x 4 la cățărare. Lotul Național de Paraclimbing se întoarce cu 4 medalii de la Cupa Mondială din America
ADVERTISEMENT

Fundația Superbet, partener principal, alături de alte șapte mari companii din România, de Federația Română de Alpinism și Escaladă și de Comitetul Paralimpic Român au fost alături de cei patru medaliați.

Patru medalii pentru România la Cupa Mondială de Paraclimbing

Răzvan Nedu, Cosmin Candoi, Alexandru Benchea și Valentin Moise, împreună cu Claudiu Miu – antrenor coordonator, Delia Liscan – antrenor și Constantin Voicescu – kinetoterapeut și instructor sportiv au participat în perioada 23-25 mai la Los Angeles, la prima Cupă Mondială de Paraclimbing a anului.

ADVERTISEMENT

Cei patru au concurat la categoria visually impaired a sportivilor cu deficienţe de vedere, unde clasificarea se face pe 3 categorii: sportivii B1 au o acuitate de sub 1% sau zero, sportivii B2 au o acuitate vizuală de până la 2/60 și / sau un câmp vizual mai mic de 5%, iar sportivii din categoria B3 au între 2/60 și 6/60 acuitatea vizuală și un câmp vizual între 5% și 20%.

 

“În ultimii ani, escalada a adus României mai multe medalii la Cupele Mondiale și la Campionatele Mondiale, ceea ce confirmă valoarea și creșterea constantă a Lotului Național. Sunt mândru că ne întoarcem cu 4 din 4, iar faptul că toți sportivii care au participat anul acesta în SUA s-au situat pe podium arată cât de bine am evoluat.  Vom continua să atragem cât mai mulți copii cu dizabilități către escaladă, pentru că este un sport extraordinar și iată că, Lotul României o dovedește din nou“, a declarat antrenorul Claudiu Miu, totodată fondatorul Asociației Climb Again.

ADVERTISEMENT

Cosmin Candoi a câștigat aurul la categoria B3. El a adus României primul titlu de Campion Mondial în anul 2019. “M-am simțit grozav pe peretele din Salt Lake City și mă bucur că am reușit cu toții să fim în finale și mai ales, să ne întoarcem victorioși. Vom avea un an bun, sunt sigur”, a declarat campionul.

Partenerul principal al Lotului Național de Paraclimbing este Fundația Superbet, iar Climb Again, asociația care coordonează Lotul Național de Paraclimbing al României, este primul centru de terapie prin escaladă din Europa.

ADVERTISEMENT

“Susținerea Climb Again este un proiect de suflet pentru noi și pentru că implică tineri cu nevoi speciale. Am mai spus-o – a face bine este terapeutic pentru fiecare dintre noi. Fiecare efort, oricât de mic, poate ajuta la integrarea acestor tineri admirabili, care, prin ambiția și efortul lor de a-și depăși condiția, pot deveni modele pentru tinerii noștri, de ce nu, pentru fiecare dintre noi”, a declarat Augusta Dragic, cofondator și președinta Fundației Superbet.

Benchea Alexandru
Moise Valentin
Nedu Razvan

DESPRE FUNDAȚIA SUPERBET

  • Prin Fundația Superbet, grupul Superbet, cel mai mare operator în industria de Betting&Gaming din România, derulează în permanență programe CSR prin care se implică în viața comunității.
  • Fundația Superbet promovează educația, performanța, valorile culturale – susține realizarea unor acțiuni și materiale (cărți, filme, programe culturale etc) care contribuie la educație, informare corectă sau la dezvoltarea unor abilități.
  • Alături de implicarea în susținerea șahului (este și partener strategic al Federației Române de Șah din 2019), printre proiectele notabile de până acum figurează cele dedicate sănătății (#pariempebine, proiect în cadrul căruia a coordonat în 2020 și în 2021 donații de echipamente și materiale către 110 spitale din România), cât și cele de susținere a revistei culturale Dilema Veche,  revistei Știință & Tehnică, publicației bilunare de business New Money etc.
ADVERTISEMENT

DESPRE CLIMB AGAIN

  • Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), fondată și condusă de Claudiu Miu, fost campion balcanic de escaladă
  • Climb Again coordonează Lotul României de Paraclimbing
  • Din 2014, Climb Again organizează sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, sprijin psiho-emotional și kinetoterapeutic pentru copii și tineri cu dizabilități: deficiență de vedere, de auz, tulburări neuromotorii, deficiențe asociate
ADVERTISEMENT