Fotbal international

40.000 de fani pe stadion, la finala Ligii Campionilor? Planul pus la cale de UEFA

18.02.2021 | 16:17
40000 de fani pe stadion la finala Ligii Campionilor Planul pus la cale de UEFA
Stadionul Olimpic Ataturk. Foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a dat peste cap lumea fotbalului, iar suporterii au fost privați de plăcerea de a-și putea susține echipele favorite de pe stadion. Fanii ar putea fi prezenți, însă, la finala UCL din 2021!

Englezii susțin că reprezentanții UEFA și autoritățile din Turcia discută în această perioadă despre posibilitatea ca suporterii să aibă acces pe stadionul Ataturk, din Istanbul, la evenimentul care va avea loc în data de 29 mai.

ADVERTISEMENT

Arena olimpică din Istanbul poate găzdui 76.092 de spectatori, iar organizatorii Ligii Campionilor visează la o finală în care jumătate dintre locuri să poată fi ocupate de suporteri. Nimic nu este, încă, decis.

40.000 de fani pe stadion, la finala Ligii Campionilor din 2021? UEFA negociază cu autoritățile din Turcia

În 2020, UEFA Champions League s-a încheiat într-un mod dezamăgitor pentru suporteri. Meciurile finale ale competiției s-au disputat la Lisabona, în fața unor tribune goale.

ADVERTISEMENT

Planul pentru sezonul precedent era ca finala Ligii să se dispute chiar pe Ataturk, însă izbucnirea crizei globale de coronavirus a forțat mutarea mai multor meciuri într-o singură locație, variantă considerată sigură.

Pentru a se revanșa în fața turcilor, UEFA a decis organizarea finali din 2021 pe arena olimpică din Istanbul, Ataturk, iar acum vrea ca spectatorii să poată și ei să fie prezenți în tribune la marele meci din 29 mai.

ADVERTISEMENT

Daily Mail anunță că oficialii forului fotbalistic continental negociază cu reprezentanții guvernului turc pentru ca cel puțin 30% din capacitatea arenei să poată fi ocupată de fani la ultimul act al prestigioasei competiții.

Ce variante se iau în calcul: 30% cu străini sau 50% dacă sunt doar localnici

O primă variantă luată în calcul de UEFA este aceea de a permite deplasarea susținătorilor celor două echipe care vor disputa finala. Această opțiune este dificil de pus în practică, deoarece finalistele vor fi aflate destul de târziu.

ADVERTISEMENT

Turcii nu vor să riște nici ei să se expună unui potențial număr mare de turiști veniți din zone considerate periculoase în actualul context pandemic, precum Anglia, țară care păstrează încă trei reprezentante în competiție.

Dacă s-ar merge pe această variantă, ar putea fi permisă prezența doar a 22.500 de fani, ceea ce înseamnă 30% din capacitatea arenei Ataturk. Șansele ca aceasta să fie opțiunea aprobată de toți cei implicați sunt foarte mici.

Alternativa care vine la pachet și dezavantajul de a nu permite decât accesul localnicilor la meci este una care ar putea garanta, totuși, un număr mai mare de oameni prezenți pe stadion. Dacă doar turcilor le vor fi alocate bilete, se va permite accesul a 37.500 de fani.

 

ADVERTISEMENT
Tags: