News

Ploaia de rachete dintre Israel și Palestina a omorât 40 de oameni: „Îi implor să se retragă”. Video

12.05.2021 | 10:22
Ploaia de rachete dintre Israel si Palestina a omorat 40 de oameni Ii implor sa se retraga Video
Rachete Israel și Palestina. 40 de oameni morți. foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Conflictul dintre Israel și Palestina ia amploare. 40 de oameni și-au pierdut viața în urma ploii de rachete dintre cele două state. Sunt șanse să înceapă și un război civil, spune un primar al unui oraș din Israel.

40 de oameni uciși de ploaia de rachete dintre Israel și Palestina

Ploaia de rachete dintre Palestina și Israel a luat viețile a 40 de oameni, 35 din Fâșia Gaza și alte cinci din Tel Aviv. Bilanțul din Israel arată că sunt 120 de oameni răniți, iar cel din Palestina că sunt sute de persoane afectate ce au nevoie de îngriji medicale.

ADVERTISEMENT

Marți seara au fost lansate mai multe rachete din Fâșia Gaza, teritoriu care aparține de Palestina, către Israel. Au fost ucise mai multe persoane în zona periferică a Tel Avivului, în Rishon Lezion.

Hamas şi Jihadul Islamic au atacat cu 500 de rachete Israelul, care au făcut 35 de victime, persoane care și-au pierdut viața, precum și 120 de oameni răniți.

ADVERTISEMENT

În Israel, în orașul Lod a izbucnit războiul civil, anunță edilul Yair Revivo, care a specificat că există conflicte violente între etnicii arabi și israelieni.

Au rezultat mai multe atacuri armate între arabi și agenții de securitate israelini, motiv pentru care primarul i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să declare starea de urgență.

ADVERTISEMENT

„Criza este prea gravă pentru a fi gestionată de poliţie. L-am sunat pe premier pentru a-i cere să declare starea de urgenţă în Lod. Trebuie chemată armata. Este un eşec al sistemului de guvernare.

Este un incident uriaş, o Intifadă a etnicilor arabi israelieni. Tot ce am făcut aici în ultimii ani pentru coexistenţă s-a dus. Tot Israelul trebuie să ştie că situaţia a fost pierdută de sub control”, a spus primarul, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Război civil într-un oraș din Isarel, după atacurile cu rachete

Totodată, edilul Yair Revivo a numit situația „de neconceput” și a precizat că au fost arse sute de mașini și mai mult sinagogi incendiate. De asemenea, el a spus că evreii sunt înarmați și gata să riposteze.

„Este de neconceput. Sinagogile sunt incendiate. Sute de maşini au ars. Sute de criminali arabi se plimbă pe străzi. A izbucnit războiul civil în Lod. Comunitatea naţionalistă de evrei ortodocşi de aici are arme”, a precizat sursa menționată.

Primarul „îi imploră” pe cei violenți să înceteze atacurile, dar în același timp a menționat că evreii sunt atacați în propriile case.

„Eu îi implor să se retragă, dar este de înţeles că vor să îşi apere casele. Casele evreilor sunt atacate cu sticle incendiare. Situaţia este incendiară”, a afirmat primarul din Lod, citat de cotidianul Times of Israel.

Ca urmare a cererii primarului din Lod, premierul Benjamin Netanyahu a declarat starea de urgență în această regiune din Israel și a transmis că lucrurile vor fi curând sub control.

„Vom restabili legea și ordinea în Lod și toate părțile țării”, a transmis premierul Netanyahu.

ADVERTISEMENT