Fotbal intern

41 de grade Celsius joi la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România! Ce îi aşteaptă pe tricolori şi marele avantaj în meciul cu nemţii

41 de grade Celsius joi la Bologna cea mai fierbinte zi pentru Romania Ce ii asteapta pe tricolori si marele avantaj in meciul cu nemtii
41 de grade Celsius la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România
ADVERTISEMENT

Joi va fi cea mai fierbinte zi pentru România la EURO U21. Tricolorii au şansa să ajungă în finala turneului final din Italia şi San Marino şi vor avea în faţă doi adversari: Germania şi valul de căldură extremă care s-a abătut peste Peninsulă. Stadionul “Renato Dall’Ara” va fi un adevărat cazan pentru fotbaliştii celor două selecţionate, dar şi pentru fanii români, care vor umple din nou tribunele.

Cea mai fierbinte zi pentru România la EURO U21. Ce temperatură va fi la ora meciului

Joi, de la ora 19:00, România joacă împotriva Germaniei pentru un loc în finala EURO U21, iar tricolorii vor înfrunta cea mai fierbinte zi de când sunt în Italia. Meteorologii au anunţat că temperatura va trece de pragul de 40 de grade Celsius la ora 18:00, cu 60 de minute înainte de startul partidei de pe “Renato Dall’Ara”. De altfel, prognoza anunţă că joi va fi cea mai călduroasă zi a anului în Italia, maxima putând să ajungă la 41 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

La ora 19:00, meteorologii preconizează că temperatura va fi de 38-39 de grade Celsius. Nu doar fotbaliştii vor suferi, din moment ce stadionul “Renato Dall’Ara” are o singură tribună acoperită, astfel că suporterii care îşi vor lua bilete în peluză vor avea de suportat un val de căldură neobişnuit pentru această zonă. Recordul de temperatură pentru Bologna este de 38 de grade Celsius, astfel că această bornă va pica în ziua meciului Germania – România.

41 de grade Celsius la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România
41 de grade Celsius la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România

Românii au criticat programarea meciului la ora 19:00

În mod normal, meciul Germania – România trebuia să se joace de la ora 22:00, însă UEFA a modificat programul în ultima secundă. Mihai Stochiţă, şeful Comisiei Tehnice de la FRF, a avut o reacţie nervoasă după ce a aflat că forul continental a trimis partida de la Cesena la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

“Este o crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că se poate întâmpla aşa ceva, să jucăm la ora 19:00. Am înţeles că vor fi 36 de grade la ora respectivă Orice activitate este suspendată la 36 de grade”, a declarat Mihai Stoichiţă.

România U21, rezultate de excepţie pe căldură sufocantă

România U21 este obişnuită să joace pe căldură, din moment ce selecţionata lui Mirel Rădoi a bifat deja două meciuri de la ora 19:30 în faza grupelor. Mai mult decât atât, tineretul a obţinut cele mai bune rezultate, 4-1 cu Croaţia şi 4-2 cu Anglia, la temperaturi extreme. În San Marino, duelul cu croaţii s-a jucat la o temperatură de 37 de grade Celsius, în timp ce victoria de senzaţie împotriva englezilor a venit pe o căldură asemănătoare, diferenţa fiind de două grade în termometre.

ADVERTISEMENT
41 de grade Celsius la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România
41 de grade Celsius la Bologna, cea mai fierbinte zi pentru România

De cealaltă parte, Germania U21 porneşte cu un dezavantaj. Selecţionata lui Stefan Kuntz a jucat doar seara, de la ora 22:00, şi a scăpat de căldura sufocantă care s-a abătut peste Italia. În aceste condiţii, nemţii ar putea să aibă probleme în timpul partidei cu România U21.

Vara fierbinte din Italia aduce aminte de Mondialul din 1994

În ultimele săptămâni s-a bătut moneda pe coincidenţele care leagă “Generaţia de Aur” de cea a lui Ianis Hagi. Temperaturile extreme s-au resimţit şi în Statele Unite ale Americii la Campionatul Mondial din 1994. În urmă cu 25 de ani, meciurile de la turneul final s-au disputat la orele amiezii, astfel ca europenii să poată vedea la TV partidele în prime time. Din acest motiv, Gică Hagi şi colegii lui au evoluat la temperaturi care au trecut lejer de 40 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

1,80 este cota oferită de Betano pentru “ambele marchează” în meciul România-Germania