News

41 de morți și 14 răniți în urma unui incendiu izbucnit într-o biserică din Egipt

Tragedie în Egipt, în urma unui incendiu izbucnit duminică într-o biserică din capitala Cairo și din cauza căruia au murit 41 de persoane, în timp ce alte 14 au fost rănite.
14.08.2022 | 16:42
41 de morti si 14 raniti in urma unui incendiu izbucnit intro biserica din Egipt
Imagini dramatice cu groaznicul incendiu care a izbucnit în biserica din Cairo (Egipt). Foto: captură YouTube - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Potrivit Agerpres, acest incendiu s-a declanşat în mijlocul slujbei oficiate în biserica Abu Sifin, situată în cartierul popular Imbaba.  Vestea a îndoliat cea mai importantă comunitate creştină din Egipt și Orientul Mijlociu, estimată la 10, 15 milioane de egipteni.

Încă un incendiu devastator în Egipt

Conform ultimelor informații, Biserica coptă egipteană a anunţat ”41 de morţi şi 14 răniţi”. Acest bilanț s-a bazat pe informațiilor furnizate de ”surse din cadrul Ministerul Sănătăţii”.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, încă nu s-a aflat ce ar fi provocat incendiul, dar oamenii legii au anunțat deschiderea unei anchete. În același context, Ministerul Sănătăţii a transmis că mai multe ambulanţe au ajuns la faţa locului.

Am mobilizat ansamblul serviciilor statului pentru ca toate măsurile să fie luate”, a transmis pe Facebook al șaselea preşedinte al Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi. De asemenea, acesta i-a transmis condoleanțele şefului comunităţii creştine din Egipt, Tawadros al II-lea.

ADVERTISEMENT

De când a ajuns în această funcție, în 2012, Tawadros al II-lea a fost un susţinător active al președintelui Sissi. Legătura lor este foarte importantă, având în vedere că el este primul preşedinte egiptean care asistă în fiecare an la slujba de Crăciun.

Egiptenii au probleme mari cu incendiile

În trecut, predecesorii săi trimiteau reprezentanţi. În Cairo, incendiile accidentale nu sunt rare, iar Egiptul se confruntă adesea cu incendii provocate de o mână criminală.

ADVERTISEMENT

În acest context, sursa citată a amintit despre un incendiu care a izbucnit în martie 2021, într-o uzină textilă situată în estul capitalei Cairo. La acea vreme au murit cel puţin 20 de persoane.

De asemenea, și în 2020 au fost raportate două incendii în spitale și din cauza cărora au decedat 14 pacienţi bolnavi de Covid-19. În acest context, liderii copţilor au acuzat de-a lungul anilor că legislaţia limitează construcţia bisericilor, dar este mai accesibilă pentru ridicarea moscheilor.

ADVERTISEMENT

Militantul copt pentru drepturile omului, Patrick Zaki, a fost închis în spatele gratiilor pentru 22 de luni, acuzat diind de “difuzarea de informaţii false“. În prim-plan era un articol care denunţa încălcările drepturilor creştinilor din Egipt.

ADVERTISEMENT