News

41 de pakistanezi infectați cu Covid-19 au agresat medicii de la Spitalul Județean din Brăila

22.06.2020 | 22:23
41 de pakistanezi infectati cu Covid19 au agresat medicii de la Spitalul Judetean din Braila
41 de pakistanezi, acuzați că au provocat haos la Spitalul Județean Brăila. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

41 de pakistanezi infectați cu Covid-19 s-au luat la bătaie cu medicii, la Spitalul Județean Brăila, aparent fără niciun motiv real.

A fost nevoie de intervenția jandarmilor și polițiștilor pentru a calma spiritele, în condițiile în care cei 41 de bărbați au creat haos în spital.

ADVERTISEMENT

Cei 41 de cetățeni din Pakistan sunt angajați ai unei companii de construcții din Galați și s-au infectat cu noul coronavirus pe șantier.

41 de pakistanezi au agresat mai mulți medici de la Spitalul Județean Brăila

Pacienții au creat permanent probleme în timpul spitalizării, distrugând geamuri, fumând în saloane și certându-se cu toată lumea.

ADVERTISEMENT

Potrivit stiripesurse, clădirea în care au fost cazați pakistanezii este nouă și a fost inaugurată pentru bolnavii de covid-19.

„Sunt 41 de pakistanezi internaţi într-un corp de clădire nou. L-am inaugurat recent, în timpul epidemiei de Covid-19. Mi s-a spus că au făcut distrugeri, au scos plasele de ţânţari de la geamuri, le-au smuls ca să poată fuma. Noroc că cei din spital şi-au dat seama de intenţia lor şi au oprit sistemul antiincendiu, umpleam clădirea cu apă. Probabil, sunt multe pagube, aşa mi s-a spus. În plus, s-au purtat urât cu personalul spitalului, au aruncat cu mâncare după asistent”, a declarat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.

ADVERTISEMENT

Pacienții vor fi externați în momentul în care testele pentru Covid vor fi negative. Între timp, autoritățile locale vor cere despăgubiri firmei de construcții unde lucrează bărbații. De asemenea, au fost trimise mai multe scrisori către ambasada Pakistanului.

Probabil, vor fi externaţi zilele următoare, trebuie să aibă fiecare câte două teste negative. Sperăm să fie aşa. Eu am solicitat un raport privind pagubele, apoi vom scrie scrisori către ambasada din Pakistan şi către angajatorul lor. Vom solicita să acopere pagubele făcute, nu-i normal ce s-a întâmplat. Când ajungi într-un loc modern, civilizat, precum unitatea medicală în care i-am cazat, nu te comporţi aşa”, a declarat Chiriac, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de pakistanezi sunt angajați ai firmei de construcții din Galați. Zona este supravegheată de Poliție și Jandarmerie.

ADVERTISEMENT
Tags: