43 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova la firme şi persoane bănuite de evaziune fiscală

Poliţiştii din Prahova fac la această oră  43 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 43 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Prahova şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2016, persoanele în cauză ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

În fapt, prin intermediul societăţilor comerciale, persoanele cercetate ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 6,6 milioane de lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12,5 milioane de lei.

Sursă: realitatea.net