450 de mineri au rămas blocaţi în subteran

Roxana Brănişteanu   
în Nicio categorie
18/07/2013, 14:57
450 de mineri au rămas blocaţi în subteran
Mineri blocaţi în subteran

450 de mineri de la trei mine din Valea Jiului s-au blocat în subteran. Este vorba de minele Uricani, Petrila şi Paroşeni.

Minerii sunt nemulţumiţi de faptul că termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu mai preiau cărbunele produs de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Ei au anunţat că până la finalul zilei, 2.000 de mineri se vor bloca în subteran.

“Nu am ce să negociez cu minerii, pentru că eu reprezint interesele lor. I-am informat asupra problemelor reale din sistemul energetic din Hunedoara. Soluţiile nu sunt la îndemâna mea. Soluţiile sunt la îndemâna altora. Soluţiile trebuie să vina de undeva de mai sus, de la oamenii politici. Vorbim de un blocaj în sistemul energetic în judeţul Hunedoara, care a început în luna mai 2013. Ni s-a refuzat preluarea cărbunelui. Din 15 iulie nu mai livrăm cărbune deloc. Sunt puse în pericol siguranţa locurilor de muncă, a lucrătorilor şi a veniturile lor”, a declarat preşedintele Sindicatului Huila, Laszlo Domokos pentru România TV.

Închide ×