Un stil de viață sănătos se bazează pe o alimentație echilibrată. În prezent, tentațiile culinare există la tot pasul și este din ce în ce mai greu să le rezistăm. Specialiștii recomandă evitarea lor și, acolo unde posibil, înlocuirea cu alternativele sănătoase.
În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane neglijează alimentația. Stilul de viață alert și-a pus amprenta asupra mâncărurilor pe care mulți le consumă. Tocmai din acest motiv, uneori, alegerile alimentare nu sunt cele mai inteligente.
Este imposibil să consumi alimente 100% sănătoase, însă, nu este imposibil să faci anumite schimbări care să îți ajute organismul. Specialiștii susțin că echilibrul alimentar este important, dar și evitarea exceselor.
Alimentele pe care le consumăm influențează semnificativ starea de sănătate, dar și buna funcționare a organelor interne. Există alimente care, consumate excesiv, pot duce la adevărate probleme de sănătate.
Dr. Harmony Reynolds, un cunoscut medic cardiolog de peste ocean a împărtășit cu toată lumea secretele unui stil de viață echilibrat. Pentru că vrea să trăiască cât mai mult și cât mai bine, medicul a spus care sunt alimentele pe care le evită cu orice preț.
În primul rând, cardiologul are foarte mare grijă de sănătatea inimii. Tocmai de aceea, alimentația sa nu conține niciodată chipsuri din cartofi sau bacon. Oricât de delicioase ar fi, acestea sunt un adevărat pericol pentru inimă.
Nu doar chipsurile și baconul sunt pe lista alimentelor pe care medicul cardiolog le evită. Aceasta nu consumă nici ulei vegetal sau margarină. Studiile au arătat că aceste alimente sunt responsabile de mortalitatea cardiovasculară.
Cei care vor să se asigure că nu își pun inima și organismul în pericol trebuie să evite cu orice preț uleiul de cocos. Studiile au demonstrat că aceasta are un conținut ridicat de grăsimi saturate, ceea ce afectează sănătatea inimii.
”Oamenii ar trebui să gătească cu ulei de măsline oricând este posibil, iar dacă folosesc alte grăsimi, să le folosească în cantități cât mai reduse.”, a spus medicul, potrivit digi24.ro.
Nici dulciurile procesate nu ajută organismul. Acestea au un conținut ridicat de grăsimi nesănătoase și trebuie evitate cât mai mult cu putință. În schimb, acestea pot fi înlocuite cu iaurt, ciocolată neagră sau nuci.
Pentru aceste alimente interzise, medicul cardiolog are și o listă de variante mai sănătoase. De exemplu, în locul clasicelor chipsuri din cartofi, aceasta recomandă floricele de porumb sau legumele crocante.
De asemenea, uleiul vegetal, margarina sau uleiul de cocos poate fi înlocuite cu untul. Cel mai recomandat este untul de măsline, însă, în absența sa, se poate folosi cu moderație și untul obișnuit.