News
notix pixel id

5 ani de la Colectiv: Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor incendiului

30.10.2020 | 23:18
5 ani de la Colectiv: Lanţ uman între Curtea de Apel Bucureşti şi fostul club, în memoria victimelor incendiului
Comemorare la 5 ani de la incendiul din clubul Colectiv. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Câteva sute de persoane au format vineri seara un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani.

Fiecare participant a ţinut în mână câte o candelă, în amintirea celor peste 60 de victime de la Colectiv, conform hotnews.ro.

Cei mai mulţi dintre cei care au ales să participe la eveniment au fost tineri.

5 ani de la Colectiv: tinerii ies în stradă pentru a comemora victimele incendiului

Aceştia s-au aşezat la o distanţă de aproximativ patru metri unul de celălalt, pe traseul Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, Strada Bucur.

ADVERTISEMENT

„La 5 ani după #colectiv, un lanţ de incompetenţă şi corupţie încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de aroganţă şi impostură încă ne îmbolnăveşte în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanţ de nepăsare şi iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovaţii în justiţie. La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate! Distanţaţi din 4 în 4 metri, vom face un lanţ al memoriei între Curtea de Apel Bucureşti şi clubul Colectiv”, se arăta într-un mesaj al organizatorilor postat pe Facebook, care anunţa evenimentul.

Anterior în cursul serii, victimele incendiului de la Colectiv au fost comemorate în cadrul unui eveniment organizat pe treptele Curţii de Apel.

ADVERTISEMENT

Fotografii cu cele 65 de victime care au murit, în urmă cu cinci ani, în incendiul din clubul Colectiv au fost aşezate pe scările Palatului de Justiţie din Capitală. În dreptul fiecărei poze a fost aprinsă câte o candelă, drept omagiu.

Dosarul „Colectiv” se află în a doua fază a procesului la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosar în decembrie 2019, fiind condamnaţi la ani grei de închisoare fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, Daniela Niţă – patroana firmei de artificii, dar şi pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri