Fotbal international

5 februarie, ziua geniilor în fotbal. Cele mai frumoase goluri marcate de Hagi, Ronaldo, Neymar și Tevez. Video

04.02.2021 | 23:36
5 februarie ziua geniilor in fotbal Cele mai frumoase goluri marcate de Hagi Ronaldo Neymar si Tevez Video
ADVERTISEMENT

5 februarie este una dintre cele mai importante zile din fotbalul românesc, dar și din cel mondial. Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo, Neymar și Carlos Tevez sunt toți născuți în aceeași zi. FANATIK vă prezintă cele mai frumoase goluri marcate de acești patru mari fotbaliști.

Gheorghe Hagi împlinește 56 de ani, în timp ce starul lui Juventus Torino bate toate recordurile la o vârstă incredibilă: 36 de ani.

ADVERTISEMENT

Neymar Junior, ultimul mare fotbalist al Braziliei, va sărbători și el în această zi 28 de ani, în timp ce atacantul lui Boca Juniors, Carlos Tevez, a ajuns la 37 de ani.

5 februarie, ziua geniilor în fotbal: Hagi, Ronaldo, Neymar și Tevez

„Regele” fotbalului românesc s-a născut în 1965 într-o comună săracă din județul Constanța, Săcele, unde a făcut primii pași în fotbal. Hagi nu a fost un fotbalist de geniu doar pentru iubitorii fotbalului din România, Gică Popescu declarând că exclusivitate pentru FANATIK că Hagi este cel mai bun străin din istoria campionatului Turciei.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, „Maradona din Carpați” este singurul fotbalist român care a evoluat la Real Madrid și Barcelona, unde a impresionat cu execuțiile sale spetaculoase.

Gheorghe Hagi a intrat definitiv în istoria fotbalului mondial, după ce a fost inclus de France Football în topul celor mai buni 20 de mijlocași ofensivi din toate timpurile, alături de alte legende ale fotbalului.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo e într-o formă incredibilă la 36 de ani

Cristiano Ronaldo trăiește o a doua tinerețe și bate toate recordurile în tricourile lui Juventus Torino, portughezul fiind aproape să își prelungească contractul cu „Bătrâna Doamnă”. Portughezul a fost ales fotbalistul secolului și a depășit recordul de goluri înscrise de marele Pele.

Deși cota sa a scăzut de la 120 de milioane de euro la „doar” 60 de milioane, Cristiano Ronaldo are un sezon fabulos la Juventus, înscriind 22 de goluri în 23 de partide în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Neymar da Silva Santos Júnior s-a născut în 1992 la Mogi da Cruzez (Brazilia) și este speranța reprezentativei Selecao pentru un nou titlu mondial. Brazilianul este aproape să își prelungească angajamentul cu Paris Saint-Germain, unde ar putea fi din nou coleg cu Lionel Messi din vară, pentru a reface cuplul letal de pe Camp Nou. Iată o selecție a celor mai frumoase goluri înscrise în carieră de Neymar:

Carlos Tevez s-a născut și el pe 5 februarie 1984

Carlos Tevez s-a născut în Argentina, la Ciutadela, lângă Buenos Aires. Fotbalistul nu are nici el de gând să renunțe la fotbal și joacă la 37 de ani la Boca Juniors, pentru care a înscris 19 goluri în 53 de partide din 2018 și până azi.

Tevez este decis să își încheie cariera la cel mai iubit club din istoria fotbalului argentinian, la care a început fotbalul în 1997 și pentru care a jucat în total nu mai puțin de 11 ani.

Eric Bicfalvi e și el născut pe 5 februarie. Coincidențele dintre Gheorghe Hagi și Eric Bicvalvi nu se opresc însă doar aici. Mijlocaşul născut la Carei a fost promovat spre fotbalul mare chiar de către „Rege”, care l-a urmărit pe când juca la Jiul Petroşani şi l-a transferat la FCSB, în 2007, promovându-l şi în prima echipă, la doar 19 ani.

  • 56 de ani va împlini Gheorghe Hagi
  • 36 ani de ani va sărbători Cristiano Ronaldo
  • 37 de ani are Carlos Tevez
  • 33 de ani împlinește Eric Bicfalvi
ADVERTISEMENT