News

5 fraze TOXICE care DISTRUG o căsnicie

Când mariajul scârţâie, găsim greu cuvintele potrivite şi temperăm cu mare efort orgoliile rănite. Există, însă, câteva lucruri pe care chiar nu trebuie să le spui partenerului, dacă mai...
24.02.2015 | 11:20
5 fraze TOXICE care DISTRUG o casnicie

Când mariajul scârţâie, găsim greu cuvintele potrivite şi temperăm cu mare efort orgoliile rănite. Există, însă, câteva lucruri pe care chiar nu trebuie să le spui partenerului, dacă mai vrei ca relaţia, familia, mariajul vostru să nu se încheie. Vezi care sunt cele 5 fraze toxice care distrug o căsnicie.

Atunci poate că ar trebui să divorţăm

Cuvântul ”divorţ” nu trebuie aruncat la întâmplare între doi oameni care se iubesc şi au o familie împreună.Puterea şi magnetismul unei asemenea ameninţări, chiar şi sub formă voalată, nu face decât să agraveze problema deja existentă, de la care s-a pornit.

Te urăsc!

Multe cupluri pot ajunge la certuri violente, fără ca vreunul dintre parteneri să vrea să-l rănească pe celălalt. Cuvintele spuse la mânie pot răni foarte tare o persoană şi, de multe ori, nimic nu poate repara complet o astfel de rană.Chiar dacă te ascunzi mereu în spatele scuzei că ”ştie că am spus asta doar la nervi”, încearcă să te abţii de la cuvinte sua fraze cu adevărat dureroase, periculoase, şocante.

Ce spui tu e o tâmpenie

Nu există cuplu perfect, iar de multe ori, cei doi oameni implicaţi într-o relaţie de dragoste nu găsesc puncte în comun pe orice subiect.Decât să-l ataci, să-l judeci şi să spui imediat că ceea ce propune el este o prostie, mai bine încearcă să-i explici de ce nu eşti de acord.Un cuplu care nu are multe puncte în comun, dar care se bazează pe comunicare şi înţelegere, are mai multe şanse decât un cuplu care are multe în comun, dar care se poticneşte pe un subiect oarecare.

Voi, femeile/bărbaţii mereu faceţi aşa

Orice generalizare, mai ales una bazată pe sex, nu face decât să mărească distanţa dintre doi oameni.În loc să-l bagi în aceeaşi oală cu orice bărbat de pe lumea asta, nu uita că el este bărbatul tău şi că, măcar teoretic, e de partea ta, orice ar fi.Dacă voi doi nu acţionaţi ca o echipă, cum ar putea ceva sau cineva exterior vouă să vă ajute să ajungeţi la un numitor comun?

Nu vreau să vorbesc despre asta

Lipsa totală de comunicare nu are cum să fie o idee bună niicodată. Pe de altă parte, dacă ai nevoie de puţin timp să te calmezi după o discuţie aprinsă, nu trebuie decât să explici că nu gândeşti limpede în acel moment şi că veţi relua discuţia serioasă, după ce te calmezi.

Problemele ignorate duc la frustrare şi nefericire. Nu vrei ca omul pe care îl iubeşti să se simtă exclus din viaţa ta, ignorat şi cu nevoile nesatisfăcute, nu?

Sursă: www.unica.ro

Tags: