Descoperă în rândurile de mai jos 5 lacuri din România pe care trebuie să le vezi vara aceasta. Sunt de o frumusețe incredibilă, nu se ajunge foarte greu la ele și cu siguranță, nu te vei mai opri din realizat numeroase poze.
Lacul Bâlea reprezintă un lac glaciar aflat la 2.034 m altitudine în Munții Făgărăs, un loc care îți taie răsuflarea și unde se ajunge pe jos sau cu telecabina de la Cabana Bâlea Cascadă. În această zonă s-a construit în 2006 primul hotel de gheață din Europa de Est.
Lacul Roșu se numără printre atracțiile principale ale județului Harghita. Este situat la poalele Muntelui Hăşmaşul Mare, aproape de Cheile Bicazului și are un piesaj uimitor, cu copaci care au fost înghițiți de apă.
Specialiștii susțin că este un lac de baraj natural format în 1837, când o alunecare de teren a blocat Valea Bicazului.
Lacul Dracului se află în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din Munții Locvei. Ochiul de apă carstic din județul Caraș – Severin are o nuanță verde-albăstruie și este vizitat de foarte mulți turiști.
Lacul Vidraru se numără printre cele mai frumoase lacuri din România și se află pe Transfăgărășan. A devenit faimos datorită peisajului uimitor și a fost creat în 1965, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică.
Lacul Ochiul Beiului se află în mijlocul unei păduri din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița din județul Caraș-Severin. Ochiul de apă este într-o zonă din România pe care nu trebuie să o ratezi și care are o legendă interesantă.
Se spune că în noaptea de Sânziene, în jurul acestuia se strâng ielele, care sunt foarte frumoase şi care îi vrăjesc pe bărbaţi prin farmecul lor. Alți oameni sunt de părere că lacul s-a format din lacrimile unui tânăr.
Mai exact, fiul unui renumit bei ce domnea asupra ţinutului, s-a îndrăgostit de fiica unui păstor după ce a văzut-o în timpul unei vânători. Din păcate, acest lucru nu a fost pe placul beiului, care a ordonat ca fata să fie omorâtă. Fiul beiului și-a pus capăt zilelor ulterior.