Carousel hot news

5 milioane € în sport! Petrom revitalizează gimnastica

Grupul OMV Petrom a anunţat azi, cu mare fast, parafarea unui parteneriat public-privat care se va materializa într-o sponsorizare totală de 5 milioane de euro! Împărţită în două tranşe...
25.03.2014 | 14:12

Grupul OMV Petrom a anunţat azi, cu mare fast, parafarea unui parteneriat public-privat care se va materializa într-o sponsorizare totală de 5 milioane de euro! Împărţită în două tranşe egale, investiţia grupului petrolier în sportul din România va fi direcţionată către lotul de gimnastică feminină şi către săriturile cu schiuri.

www.fanatik.ro

Într-un cadru distins, în sediul luxos construit în zona Străuleşti, conducerea grupului Petrom a invitat o serie de sportivi sau foste glorii ale sportului românesc pentru a promova parteneriatul. Evident, cum gimnastica era domeniul cel mai ofertant, la festivitate au apărut cele mai importante nume ale gimnasticii româneşti din ultimii 24 de ani. De la Lavinia Miloşovici şi Gina Gogean, continuînd cu Simona Amânar şi Andreea Răducan şi mergînd pînă la generaţiile Monicăi Roşu şi a Sandrei Izbaşa, aproape toate medaliatele cu aur ale României la gimnastică au fost premiate de conducerea Petrom. Printre invitaţii grei s-au numărat Octavian Bellu şi Mariana Bitang, Laura Badea, dar şi actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.

www.fanatik.ro

Europenele la gimnastică, în România?

Perioada în care acest parteneriat se va desfăşura este 2014-2016, iar scopul investiţiei este dezvoltarea şi antrenarea sportivilor care practică cele două discipline, în cazul gimnasticii obiectivul declarat fiind obţinerea unei medalii pe echipe la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro. Colaborarea dintre Petrom şi Federaţia de Gimnastică se pare că nu se va opri aici, însă. Ambiţiile petroliştilor în acest domeniu sunt mari, iar ţinta este organizarea Campionatului European de gimnastică în 2017.

www.fanatik.ro

Revine Izbaşa?

Una dintre surprizele pe care festivitatea le-a provocat a fost anunţul de la final făcut de Sandra Izbaşa. Dubla medaliata olimpică în 2008 şi 2012 nu a scos din calcule o eventuală participare la JO din 2016, chiar dacă la acea dată va fi împlinit deja 26 de ani. “Nu am mai intrat în sală de mult timp, nu-mi mai aduc aminte sincer de cînd, adr aveam nevoie de această perioadă. Nu vreau să zic acum că voi reveni sigur, pentru că este greu şi nici nu vreau să scrie apoi toată presa despre asta. Dar nici nu exclud varianta asta. orice e posibil. Mai ales că mi-e dor de competiţii“, a spus una dintre cele mai bune gimnaste din ultimii 20 de ani a României.

Sportul are nevoie de susţinere şi de aceea încurajez astfel de parteneriate, pentru că avem nevoie de companii puternice care să vină alături de noi. Este nevoie de o echipă, de ştiinţă şi de bani pentru a ajuta oamenii implicaţi în sport” (Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului)

www.fanatik.ro

Acest parteneriat nu vine decît pentru a dovedi că gimnastica va exista şi în continuare la nivel de excelenţă. Vreau să cred că va fi un exemplu de a investi, de a semăna ceva, pentru a avea ce culege la competiţiile viitoare” (Octavian Bellu (antrenorul lotului feminin de gimnastică)

Aveam nevoie de acest impuls pentru a merge mai departe să dezvoltăm gimnastica românească. Suntem într-un moment mai puţin bun. Sper să găsesc cît mai repede fetiţe care să vină la gimnastică, să le putem creşte” (Sandra Izbaşa, campioană olimpică)

www.fanatik.ro

2,5 milioane de euro va primi Federaţia Română de Gimnastică în următorii trei ani din partea Petrom, aceeaşi sumă fiind stabilită şi pentru săriturile cu schiuri

57 de medalii olimpice a adunat gimnastica feminină din România la Jocurile Olimpice, cele mai multe din istorie după Uniunea Sovietică

40 de ani au trecut de la ultima ediţie a Jocurilor Olmpice la care România nu a obţinut o medalie la concursul pe echipe de gimnastică feminin

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri