Life

5 moduri în care hackerii pot intra în telefonul tău și îți pot fura datele. Ce să nu faci niciodată dacă ai rămas fără baterie la telefon

5 feluri prin care hackerii pot accesa smartphone-ul pentru a fura informațiile. Ce nu trebuie să faci dacă nu mai ai baterie.
17.06.2024 | 16:45
5 moduri in care hackerii pot intra in telefonul tau si iti pot fura datele Ce sa nu faci niciodata daca ai ramas fara baterie la telefon
5 feluri prin care hackerii pot accesa smartphone-ul pentru a fura informațiile. Ce nu trebuie să faci dacă nu mai ai baterie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

5 moduri în care hackerii pot intra în telefonul tău și îți pot fura datele. Ce să nu faci niciodată dacă ai rămas fără baterie la telefon. Specialiștii în cibernetică atrag atenția asupra metodelor pe care le au infractorii la ora actuală.

5 feluri prin care hackerii pot accesa smartphone-ul pentru a fura informațiile. Ce nu trebuie să faci dacă nu mai ai baterie

5 feluri prin care hackerii pot accesa smartphone-ul pentru a fura informațiile. Ce nu trebuie să faci dacă nu mai ai baterie. E foarte important să ținem cont de dispozitivele pe care le folosim atunci când avem o problemă.

ADVERTISEMENT

În situația în care vrei să încarci bateria telefonului mobil dintr-un restaurant sau la o terasă trebuie să iei în calcul faptul că respectivul cablu USB sau cablul de încărcare pot duce la spargerea dispozitivului personal.

De cele mai multe ori infractorii cibernetici pot trimite datele prin USB. Acest lucru înseamnă că un computer infectat cu programe malware sau viruși ar putea infecta automat telefonul dacă cele două sunt conectate.

ADVERTISEMENT

Potrivit experților de la nordvpn.com, acest lucru are loc și atunci când folosiți legătura USB doar ca modalitate de încărcare a telefonului. A doua modalitate prin care hackerii preiau controlul mobilului este prin atac prin schimb de simulare.

În felul acesta hackerii pot transfera datele de pe numărul dumneavoastră de telefon pe propria cartelă SIM și pot prelua conturile bancare pe care le folosiți. Din păcate, s-ar putea să rămâneți fără bani în conturi.

ADVERTISEMENT

În această situație intră și Wi-Fi public sau stațiile de încărcare. Hackerii pot configura rețele Wi-Fi false, numite rețele gemene malefice, pentru a vă redirecționa către site-uri web malițioase sau pentru a fura date prin intermediul cablului USB de la o stație de încărcare.

Cum îți pot sparge hackerii telefonul mobil

A patra modalitate prin care hackerii pot intra în telefonul tău pentru a fura datele este prin intermediul aplicațiilor de spionaj. Acestea sunt destul de ușor de procurat și se pot folosi chiar și de persoanele care nu au cunoștințe avansate de IT.

ADVERTISEMENT

Hackerii reușesc prin intermediul aplicațiilor de spionaj să monitorizeze de la distanță activitățile pe care le desfășurați pe telefonul mobil. Infractorii cibernetici obțin, așadar, accesul direct la dispozitivul folosit.

A cincea metodă prin care infractorii fură datele din telefonul mobil este prin atacurile de phishing. Acestea pot fi de forma mesajele de phishing, e-mailurilor sau mesajelor text care conțin linkuri malițioase pentru a instala programe malware, care fură datele.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
Iga Swiatek, ipostaze rare din vacanță. Lidera mondială a renunțat la inhibiții FOTO
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Ce faci, prietene? Hai să mergem la ambulanță". Drogat și băut, un tânăr a adormit la volan, pe mijlocul unei străzi din Sectorul 4
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu...
Cum poate arăta Cristi Borcea la 54 de ani! Imaginile din vacanţă cu milionarul român sunt uluitoare
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de...
Mihaela Rădulescu, apariție de senzație în costum de baie, la aproape 55 de ani! Foto
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau...
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva...
Mihai Bendeac, furtună pe internet după parodierea lui Versace: „Dacă vă dau coliva mea, v-o ia parastasul razna, prăduitorilor”
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate...
Ce se întâmplă, de fapt, la preselecțiile pentru „Vocea României. Mama unei candidate a rupt tăcerea: „Fiicei mele i s-a spus din start că trebuie să..”