Fotbal intern

5 MOTIVE care l-au DISTRUS pe Olăroiu în Emirate

Cosmin Olăroiu are un start de sezon oribil la Al Ahli. Duminică, echipa sa a fost învinsă pe propriul teren de Emirates, o formaţie fără pretenţii la locurile fruntaşe în clasamentul din...
02.12.2014 | 00:05
5 MOTIVE care lau DISTRUS pe Olaroiu in Emirate

Cosmin Olăroiu are un start de sezon oribil la Al Ahli. Duminică, echipa sa a fost învinsă pe propriul teren de Emirates, o formaţie fără pretenţii la locurile fruntaşe în clasamentul din Emiratele Arabe Unite. Astfel, Al Ahli a ajuns pe locul 7, la şase puncte de prima clasată, Al Wahda. În primele 9 runde disputate, echipa lui Olăroiu a pierdut deja 14 puncte, din patru egaluri şi două înfrîngeri, tot atîtea cît a pierdut în întreg sezonul trecut, în care a obţinut titlul. Şi mai îngrijorător pentru Oli este că fanii deja şi-au pierdut răbdarea.

Olăroiu şi jucătorii au fost huiduiţi de întreg stadionul cu Emirates, iar primul vizat a fost chiar Mirel Rădoi, favoritul său. Schimbat în minutul 83, fostul căpitan al Stelei a părăsit terenul într-un cor de fluierături. Toate astea după şapte ani în care Cosmin Olăroiu a fost văzut ca antrenorul care asigură titlul în fotbalul arab. FANATIK.RO vă prezintă cinci motive care au dus la decăderea lui Olăroiu în Golf.

1. Transferuri sub aşteptări în această vară

Obişnuit să transfere mereu jucători cu nume la echipele pe unde a trecut, Cosmin Olăroiu era considerat un antrenor care aduce rezultate excelente, dar are şi pretenţii mari de la conducători cînd vine perioada de mercato. În această vară, Al Ahli a făcut doar trei transferuri, fără să aibă un buget notabil. Au venit Carlos Munoz (foto) şi Nawaf Mubarak, doi jucători de la Banny Ias, care sezonul trecut din Emirate a terminat pe locul 7, la 33 de puncte de Ahli, care a ieşit campioană, plus Mirel Rădoi, liber de contract, de la Al Ain.

Carlos_Munoz_AlAhly

2. Mirel Rădoi nu mai dă randamentul aşteptat

La începutul acestui sezon, după ce Mirel Rădoi a semnat cu Al Ahli, Cosmin Olăroiu s-a arătat încîntat de mutare. “Este normal să vreau să lucrez cu Rădoi la orice echipă la care merg. Este jucătorul care îmi ştie cel mai bine ideile şi ştie să le transpună în teren”, explica Olăroiu. Doar că fostul stelist nu a dat randamentul scontat la Al Ahli, în ciuda faptului că este folosit meci de meci. Rădoi a ajuns la 33 de ani, iar asta se vede şi în evoluţiile lui. În trecut era omul care dădea siguranţă echipei, dar în acest sezon a comis foarte multe greşeli. Astfel a ajuns să fiu huiduit de suporterii echipei la care joacă, după ce de-a lungul carierei a fost mereu un idol pentru fani.

download (1)

3. Lot slab, puţini jucători din zonă importanţi

În trecut, pe lîngă jucătorii cu nume din fotbalul european, Olăroiu avea la club şi foarte mulţi internaţionali din zona arabă. La Al Hilal l-a avut pe Yasser Al Qahtani, o adevărată legendă a fotbalului saudit. La Al Sadd şi Al Ain era sprijinit de mulţi localnici în formă. Al Wahda şi Al Jazira, primele clasate, au doi jucători din Emirate în tipul marcatorilor, cu cinci reuşite. La Al Ahli, toţi jucătorii din Emirate au marcat toţi trei goluri. În plus, Hugo Viana nu mai are evoluţiile bune din sezonul trecut. Grafite are prestaţii oscilante, iar cel mai bun din lot este chilianul Jimenez.

Ali+Salmeen+Al+Wasl+vs+Al+Ahli+uCJkhxzzNrXl

4. Campionatul este mult mai puternic

În momentul în care Cosmin Olăroiu a ajuns la Al Hilal, fotbalul din Golf era la începutul dezvoltării sale. Cu tactica şi metodele sale de antrenament, românul a revoluţionat fotbalul saudit. Între timp, banii din zonă au atras din ce în ce mai mulţi oameni care au făcut performanţă în Europa, iar concurenţa este una uriaşă. În vară, Al Jazira a plătit 6,3 milioane de euro pentru a-l transfera pe Mirko Vucinic de la Juventus. Muntenegreanul face show în Emirate. A marcat de 14 ori în primele nouă etape şi conduce detaşat clasamentul golgheterilor. În plus, o singură echipă mai este antrenată de un antrenor asiatic, Al Fujairah, unde se află irakianul Alwab Abdulkadir. Liderul, Al Wahda, e condus de Jose Peseiro, fost antrenor al Rapidului, iar Al Jazira îl are pe belgianul Eric Gerets. În Emirate mai antrenează un român, Ion Marin la Al Dhafra.

583_news

5. Scandalurile din lumea arabă l-au afectat

De-a lungul celor şapte ani, Cosmin Olăroiu a fost implicat în mai multe scandaluri în lumea arabă. S-a vorbit de multe ori că va fi pedepsit, s-a scris chiar de pedepse cu închisoarea, dar nu a fost niciodată cazul. Orgoliosul Olăroiu a refuzat mereu să se supună legilor din Golf, care în Europa ar putea părea absurde. La Al Hilal a aruncat pe jos un tricou pe care era imprimat chipul prinţului, nemulţumit de organizarea festivităţii de premiere. Apoi a plecat cu scandal de la Al Ain spre Al Ahli. Toate acestea i-au afectat imaginea în rîndul fanilor care păstrează un stil de viaţă strict. Aşa se explică şi faptul că, după ce a adus titlul pentru Al Ahli sezonul trecut, a ajuns să fie fluierat după doar nouă etape din actualul sezon, în loc ca fanii să sprijine echipa în momentele grele.

olaroiu