Life

Cinci rețete delicioase care cresc imunitatea rapid

09.12.2020 | 12:34
Cinci retete delicioase care cresc imunitatea rapid
ADVERTISEMENT

A venit sezonul rece, așa că trebuie să avem grijă de imunitatea noastră prin diverse mijloace, printre care și rețete delicioase de mâncare. Sezonul gripei și al virozelor este aproape și le putem evita cu ajutorul unor metode naturiste, nu doar medicamente. 

În această perioadă, este important să consumăm alimente benefice pentru imunitate, mai ales că acum este și pandemia de coronavirus în peisaj. O viroză ne face și mai vulnerabili la noul SARS – CoV – 2, așa că există câteva trucuri pentru a avea o imunitate de fier.

ADVERTISEMENT

Ecuisine.ro pune la dispoziția noastră cinci rețete delicioase care ne ajută să ne creștem imunitatea rapid. Află cum le poți prepara chiar la tine acasă.

Cinci rețete delicioase care cresc imunitatea rapid

Există multe alimente și legume benefice pentru imunitate, printre care mierea, pătrunjelul, semințele de in, roșiile, usturoiul și sfecla roșie. Poți face preparate delicioase din aceste ingrediente, mai ales că sunt și accesibile pe piață și nu îți iau prea mult timp.

ADVERTISEMENT

Nu este necesar ca imunitatea să fie susținută doar de medicamente și suplimente alimentare, care pot afecta organismul. Vezi mai jos cum poți consuma ceva delicios și sănătos în același timp.

Miere cu lămâie

Toată lumea știe că mierea conține multe substanțe benefice pentru ca organismul să se poată proteja de microbi. Combinată cu lămâie, care este bogată în vitamina C, poți obține o băutură delicioasă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 2 lămâi
  • 4 linguri de miere

Mod de preparare

Se curăță lămâia de coajă și se îndepărtează pielița albă. Lămâia se taie în bucăți și e amestecă cu mierea pulpa obținută. Se pune totul într-un borcan cu capac și se păstrează în frigider. Se poate servi câte o linguriță în fiecare dimineață, înainte de micul dejun, timp de zece zile.

Pastă de usturoi cu roşii

Usturoiul este ideal pentru a combate microbii și virusurile, în timp ce roșiile sunt bogate în licopen, un bun stimulator al imunității.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 4 căţei de usturoi
  • 2 roşii coapte
  • 2 frunze de busuioc

Mod de preparare

Se îndepărtează coaja roșiilor și se dau pe răzătoare. Se pisează usturoiul și se toacă busuiocul, după care ambele se amestecă cu roșiile. Se poate servi cu pâine prăjită.

Suc de pătrunjel

Pătrunjelul conține cantități mari de fier și contribuie la producerea globulelor roșii și prevenirea anemiei.

Ingrediente

  • o legătură de pătrunjel

Mod de preparare

Se spală frunzele și se pasează în blender împreună cu o cană de apă. Se consumă în fiecare zi câte o cană cu suc proaspăt de pătrunjel timp de o săptămână.

Suc de sfeclă roşie

Sfecla roșie este benefică pentru tratarea bolilor gastrointestinale și restabilește tranzitul intestinal normal. Totodată, sfecla roșie elimină toxinele din organism.

Ingrediente

  • 1 sfeclă roşie
  • 2 morcovi
  • 1 măr

Mod de preparare

Se curăță sfecla și se taie în cuburi. Se pun în storcătorul de fructe împreună cu morcovul și mărul. Este un smoothie delicios și se poate servi la micul dejun.

Pudră din seminţe de in

Semințele de in sunt bogate în Omega 3 și minerale (potasiu și calciu). În același timp, este foarte bună în tratarea constipației.

Ingrediente

  • 3 linguri cu seminţe de in
  • 2 linguri cu seminţe de dovleac

Mod de preparare

Semințele se macină mărunt, iar pudra obținută se pune peste salate. Se poate servi alături de un dressing din unei de măsline și zeamă de lămâie.

ADVERTISEMENT