TRAGEDIE în Austria! 5 români şi-au pierdut viaţa într-un accident

5 români decedaţi în Austria! Alţi trei au fost răniţi într-un accident petrecut duminică, lângă Viena, în Austria. Accidentul a avut loc pe autostrada A21, duminică dimineaţa. Potrivit...
11.09.2017 | 00:01
TRAGEDIE in Austria 5 romani siau pierdut viata intrun accident
ADVERTISEMENT

5 români decedaţi în Austria! Alţi trei au fost răniţi într-un accident petrecut duminică, lângă Viena, în Austria. Accidentul a avut loc pe autostrada A21, duminică dimineaţa. Potrivit martorilor, microbuzul în care se aflau cei opt români a lovit un parapet, iar forţa impactului a catapultat vehiculul în pilonul unui pod.

Mai multe echipe au fost trimise imediat la faţa locului. Două persoane au fost rănite grav, printre care o femeie de 60 de ani, au fost transportate la spital. Alte maşini nu au fost implicate în accident. Poliţia investigheaza acum tragedia pentru a afla din ce cauză s-a produs. MAE a emis un comunicat de presă pe care îl redăm în întregime mai jos. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

5 români decedaţi în Austria! “Celula de Criză a MAE a fost reunită” 

“Celula de Criză a MAE, reunită pentru gestionarea acţiunilor privind asistenţa cetăţenilor români afectaţi de uraganul Irma, coordonează şi demersurile Ambasadei României la Viena care are în atenţie accidentul produs în apropiere de capitala austriacă, soldat cu mai multe victime cetăţeni români.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele producerii accidentului, a stării de sănătate a persoanelor rănite, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora.

ADVERTISEMENT

Conform datelor obţinute până la acest moment, în accident a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 8 cetăţeni români. Cinci cetăţeni au decedat iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară.  Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite.

ADVERTISEMENT

Ambasada României în Austria menţine legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.”

Tags: