Fotbal intern

5 transferuri pentru Dinamo! Ce fotbaliști rezolvă problemele lui Mircea Rednic după dezastrul cu Sion!

16.01.2019 | 23:21
5 transferuri pentru Dinamo Ce fotbalisti rezolva problemele lui Mircea Rednic dupa dezastrul cu Sion

Al doilea amical al alb-roșiilor în Antalya a evidențiat carențele lotului pe care tehnicianul îl are sub comandă. Străinii aduși arată că au calitate, dar nu au relații de joc cu colegii lor. Tinerii sunt departe de nivelul unor titulari la formația din Ștefan cel Mare, iar singura soluție pare aducerea altor jucători. 5 transferuri pentru Dinamo! De asta este nevoie pentru ca Mircea Rednic să aibă o echipă solidă.

FANATIK vă prezintă realitatea dură din trupa lui Rednic și identifică posturile unde tehnicianul are nevoie urgentă de întăriri,. Veștile nu sunt deloc bune pentru fanii „câinilor”.

5 transferuri pentru Dinamo! „Coloana vertebrală” este vraişte!

Dinamo a întâlnit formaţia FC Sion, în a doua partidă de verificare a acestui an. Mircea Rednic a efectuat câteva modificări în primul unsprezece şi a schimbat inclusiv sistemul, trecând de la 5-4-1 cu Hajduk la 4-4-2 cu elveţienii. Formula de start a avut următoarea componenţă: Muţiu – Sorescu, I.Filip, R.Grigore, Aliji – Salomao, Ait-Atmane, Krans, Jaadi – D.Popa, Montini.

Rednic spera că noile achiziţii vor aduce stabilitatea de care echipa sa are atâta nevoie. Doar că pe teren lucrurile nu au stat deloc aşa. Pe un vânt năprasnic, dinamoviştii au avut mari probleme în a controla balonul şi au pierdut, 0-3. Lipsurile au ieşit din nou la suprafaţă. FANATIK a identificat cele 5 posturi pe care antrenorul trebuie să le întărească rapid, dacă nu doreşte să aibă emoţii inclusiv în menţinerea în Liga 1 Betano.

1. Portar – Muţiu nu dă siguranţă

Goalkeeperul Vlad Muţiu a fost titular cu FC Sion, deşi abia ajunsese în Antalya de la Bucureşti, unde fusese lăsat pentru a se pregăti separat. Muţiu nu a gafat cu elveţienii, dar nu pare un portar de anvergura lui Dinamo şi nu le inspiră încredere colegilor săi. Rednic caută cu disperare un titular pentru buturile alb-roşilor, iar favorit este în acest moment Luca Mazzoni, de la Livorno.

2. Fundaş central – Filip e soluţie de avarie

Al doilea post unde antrenorul trebuie să mute este cel de fundaş central. Ricardo Grigore şi Denis Ciobotariu au calităţi, dar sunt necopţi şi au nevoie de o „stâncă” alături de ei. Ioan Filip, care a fost căpitan pentru a doua oară la rând, este o soluţie de avarie. Se descurcă mult mai bine mijlocaş şi este deficitar în sistemul cu 4 apărători.

3. Mijocaş central – Krans este lent, Nistor e încă în recuperare

Şi în zona centrală de la mijloc se impune un transfer. Francezul Kevin Krans nu a dat randamentul scontat şi, cel mai probabil, nu va fi păstrat de Rednic. El a fost extrem de lent cu Sion, dar o decizie finală se va lua în zilele următoare. Cum Nistor nu este recuperat sută la sută, iar Atmane şi Gomelt nu rup gura târgului, „Puriul” este nevoit să aducă un fotbalist cerebral, care să îl poată ajuta la construcţie, dar să îi şi asigure spatele când joacă Nistor. Soluţia celor de la Dinamo se numeşte Mamoutou N’Diaye, un international din Mali care a făcut vizita medicală, aşa cum FANATIK a anunţat, şi care aşteaptă rezultatele pentru a semna.

Kevin Krans Dinamo Sion
Kevin Krans a fost extrem de lent în partida cu FC Sion și șansele să rămână la Dinamo au scăzut

4. Mijlocaş de bandă – Jaadi e nepregătit, Salomao e cu gândul în altă parte

Nici pe benzi Dinamo nu stă prea strălucit. Marocanul Reda Jaadi a debutat cu FC Sion. El a arătat că are calitate, că nu „fuge” de minge şi a încercat să se implice în jocul alb-roşiilor, dar pare în urmă cu pregătirea fizică. Dacă Jaadi are nevoie de puţin timp de acomodare, în cazul lui Diogo Salomao timpul lucrează în defavoarea lui. Portughezul este clar cu gândul la situaţia sa şi la un posibil transfer, astfel că reuşitele de pe gazon sunt infime.

5. Atacant – Montini nu poate singur, Dani Popa nu poate deloc

În fine, al 5-lea transfer de care Dinamo are nevoie este pe postul de atacant. În partida cu Sion, echipa lui Rednic a fost din nou „sterilă”. Dacă italianul Montini nu reuşeşte să o bage în aţe, Dinamo nu înscrie. Dani Popa, la care Rednic a vrut să renunţe înaintea stagiului din Antalya, aleargă foarte mult, se luptă cu fundaşii adverşi, dar totul pare o muncă în zadar. Popa nu reuşeşte să ajungă prea des în careu, iar de marcat cu atât mai puţin. Doi italieni au fost în discuţii cu Dinamo, Chinellato şi Cernigoi, dar mutările s-au împotmolit.