News

50 de miliarde dolari, pierdere record pentru o singură companie! Coronavirusul a pus pe butuci o afacere prosperă

03.05.2020 | 11:57
50 de miliarde dolari, pierdere record pentru o singură companie! Coronavirusul a pus pe butuci o afacere prosperă
Warren Buffet, probleme în Paradis. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

50 de miliarde dolari, pierdere record pentru o singură companie! Vorbim despre grupul Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett. Compania a raportat după 3 luni de zile de coronavirus, o scădere aproape incredibilă a cifrei de afaceri.

50 de miliarde dolari, pierdere record pentru o singură compania!

Potrivit Berkshire, majoritatea celor peste 90 de afaceri ale grupului se confruntă cu efecte negative „de la relativ minore la grave” din cauza COVID-19, boala provocată de noul coronavirus care afectează întreaga economie mondială.

ADVERTISEMENT

Volumul bunurilor de consum şi de cărbune transportate de operatorul feroviar BNSF a scăzut, în timp ce grupul de asigurări Geico a alocat fonduri pentru primele de asigurări auto pe care nu se mai aşteaptă să le încaseze.

Coronavirusul a pus pe butuci o afacere prosperă

De altfel, unele companii ale grupului au redus salariile şi au trimis angajaţii în şomaj tehnic. Mai mult de atât, retaileri importanți de pe piață precum Sees Candies şi Nebraska Furniture Mart şi-au închis magazinele.

ADVERTISEMENT

Buffett înțeles momentul dificil și a permis ca rezerva de numerar a Berkshire să crească la un nivel record de 137,3 miliarde de dolari, de la 128 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2019.

Creşterea reflectă incapacitatea miliardarului de a face achiziţii majore pentru conglomeratul cu sediul central în Omaha şi reticenţa sa de a cumpăra acţiuni.

Berkshire a cumpărat în primul trimestru acţiuni în valoare netă de 1,8 miliarde de dolari şi a vândut acţiuni de 6,1 miliarde de dolari. Grupul a răscumpărat acţiuni proprii de 1,7 miliarde de dolari, mai puţin faţă de trimestrul anterior.

ADVERTISEMENT

„De-a lungul timpului, Buffett a fost vizibil pe timp de criză, încurajând investitorii să profite de acţiunile vândute pe piaţă, dar dacă nu vede oportunităţi nici în propriile acţiuni, atunci ce să credem?”, a spus Jim Shanahan, analist la firma Edward Jones din St. Louis.

Shanahan a spus că Berkshire „este atât de bine poziţionat pe cât este posibil”, fapt care reflectă afacerile diversificate şi lichidităţile substanţiale şi accesul la capital. De altfel, analistul nu a ezitat și a recomandat achiziţia de acţiuni Berkshire.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri