News

53 de morți în Japonia, în urma inundațiilor. Guvernul a trimis 80.000 de oameni să ajute populația în prefectura Fukuoka

07.07.2020 | 20:59
53 de morti in Japonia in urma inundatiilor Guvernul a trimis 80000 de oameni sa ajute populatia in prefectura Fukuoka
ADVERTISEMENT

Cel puțin 53 de persoane au murit în Japonia, după ce inundațiile au făcut ravagii în insula Kyushu.

Prefectura Fukuoka este afectată de inundații cum Japonia nu a mai văzut de zeci de ani, făcând peste 50 de victime în doar câteva zile.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sunt în alertă după ce râul Chikugo și-a ieșit din matcă și a măturat tot ce i-a ieșit în cale.

53 de persoane au murit în Japonia, în urma inundațiilor

52 de oameni au murit în prefectura Kumamoto, în timp ce 11 persoane au fost date dispărute. De asemenea, pe lista deceselor se adaugă o femeie din prefectura Fukuoka.

ADVERTISEMENT

Femeia avea 87 de ani și locuia în Omuta, unde a fost găsită înecată în propria locuință, care a fost inundată de apă.

Peste 200 de oameni au rămas pe drumuri în Omuta, autoritățile locale făcând un apel la guvern pentru a cere ajutoare, potrivit Japan Times.

ADVERTISEMENT

Râul Chikugo, cel mai mare râu din regiunea Kyushu, s-a răzbunat pe oameni după mai multe zile de ploi torențiale. Salvatorii încearcă să găsească persoanele în maximum 72 de ore, pentru a mai păstra speranțe că există șanse ca aceste persoane să trăiască.

E o luptă contracronometru, trebuie să ne grăbim”, a explicat Yutaro Hamasaki, un oficial din Kumamoto.

ADVERTISEMENT

Premierul Shinzo Abe a declarat că va dubla numărul forțelor de ordine menite să ajute populația în aceste vremuri grele la 80.000, în condițiile în care oamenii din zonele montane au rămas fără curent, apă și servicii de telefonie.

De 20 de ani îmi place să fac rafting, să vâslesc pe ape repezi, dar niciodată n-aș fi crezut că voi face acest lucru în mijlocul orașului”, a explicat Kentaro Oishi, proprietarul unei pensiuni din zonă.

Inundațiile lovesc puternic Japonia în condițiile în care asiaticii nu au scăpat definitiv de pandemia de Covid-19.

Mulți oameni preferă, în asemenea condiții, să doarmă singuri în mașină pentru a nu se contamina cu Covid-19 în adăposturile construite de autorități.

ADVERTISEMENT