Simona Halep

55 de minute de perfecțiune! Statistici impresionante pentru Simona Halep în victoria cu Lesia Tsurenko

01.06.2019 | 13:53
55 de minute de perfectiune Statistici impresionante pentru Simona Halep in victoria cu Lesia Tsurenko

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros 2019, după ce a trecut în doar 55 de minute de Lesia Tsurenko, din Ucraina, scor 6-2, 6-1. A fost o partidă care a fost în permanență la discreția româncei, în special datorită jocului extrem de precis pe care l-a prestat.

Pe parcursul celor 15 game-uri jucate, Simona Halep nu a făcut nici măcar o eroare neforțată. Ceea ce este un record absolut impresionant, pe care pare greu de crezut că românca l-a mai reușit vreodată pe parcursul carierei de la trecerea la profesionism.

Statistici Simona Halep – Lesia Tsurenko. Simo, la a şaptea victorie din tot atâtea meciuri cu Lesia

De altfel, deși cap de serie la Roland Garros, Lesia Tsurenko este o adversară care a fost mereu pe placul Simonei. A fost a șaptea confruntare directă dintre cele două, iar românca are victorii pe linie! Este chiar al treila succes din 2019 pe care Simona îl bifează în fața jucătoarei din Ucraina.

Simona a mai învins-o pe Tsurenko în optimile de finală ale turneelor de la Dubai și de la Doha. Mai trebuie precizat că, în cele șapte confruntări directe, românca a pierdut un singur set în fața Lesiei. Se întâmpla în 2014, la Wimbledon, în turul 2, când meciul mergea în decisiv, după 6-3, 4-6. Halep obținea calificarea după ce lua setul 3, scor 6-4.

Statistici Simona Halep – Lesia Tsurenko: Serviciul doi al Simonei, la 33%, singura problemă

Poate singurele semne de întrebare care rămân după acest duel sunt legate de serviciul Simonei, care nu a fost la cel mai bun nivel. Cele trei game-uri câștigate de Tsurenko au venit contra serviciului. O problemă care trebuie rezolvată, în special în perspectiva unor jocuri cu adversare mai puternice la retur, cum ar putea fi Serena Williams sau Naomi Osaka, posibilele rivale din semifinale.

Pe primul serviciu, procentajul a fost unul rezonabil, 62%, dar este evident că serviciul doi rămâne marea problemă pentru Simona Halep. Într-o partidă facilă, așa cum a fost cea contra Lesiei Tsurenko, Simona a câștigat doar trei puncte cu serviciul doi, din nouă jucate. Un procent de 33% nu tocmai bun. Încurajatoare ar fi frecvența la serviciul 1, care a intrat mai mult decât de obicei, 74%.

În schimb, un alt aspect impresionant în ceea ce privește victoria obținută de Simona Halep este cel legat de jocul la retur. Considerată cea mai bună jucătoare din circuit la retur, în special pe zgură, Simona și-a demonstrat din plin această abilitate.

Statistici Simona Halep – Lesia Tsurenko: 95% pentru Simo pe serviciul doi al Lesiei

Simona Halep a reușit să câștige toate cele opt game-uri în care Lesia Tsurenko a servit pe parcursul acestei partide. Simona a fost peste 50% inclusiv la punctele jucate de Tsurenko pe serviciul 1. Mai exact, românca a reușit să câștige 18 din 31 de astfel de puncte, ceea ce înseamnă 58%.

Pe serviciul 2 al Lesiei, Simona a făcut legea de o manieră absolut incredibilă! S-au jucat 14 puncte pe serviciul doi al jucătoarei din Ucraina, iar românca a câștigat nu mai puțin de 13 dintre ele. 95% procentajul mingilor câștigate de Simona Halep pe serviciul doi al adversarei. Impresionant!