58 de cartuşe au fost găsite la şcena atacului din Munchen

În total 58 de cartuşe au fost găsite la scena atacului armat, trase cu un pistol semiautomat de de tip Glock 17 de nouă milimetri cumpărat ilegal, şi alte 300 de gloanşe au fost găsite în...
24.07.2016 | 19:29
58 de cartuse au fost gasite la scena atacului din Munchen
ADVERTISEMENT

În total 58 de cartuşe au fost găsite la scena atacului armat, trase cu un pistol semiautomat de de tip Glock 17 de nouă milimetri cumpărat ilegal, şi alte 300 de gloanşe au fost găsite în rucsacul lui David Ali Sonboly, autorul acestui atac, la Munchen, soldat cu nouă morţi şi 35 de răniţi, care şi-a pregătit gestul “de un an”, dar care nu şi-a ales victimele, au anunţat duminică autorităţile locale, relatează AFP.

Tânărul germano-iranian, în vârstă de 18 ani, şi-a “pregătit gestul de un an, adică şi-a planificat gestul de vara trecută”, a declarat într-o conferinţă de presă Robert Heimberger, şeful poliţiei bavareze, conform news.ro.

ADVERTISEMENT

În afară de fascinaţia sa faţă de Anders Behring Breivik, care a masacrat 77 de persoane în Norvegia în urmă cu cinci ani, poliţia apreciază că atacatorul a fost influenţat de o precedentă criză de nebunie ucigaţă din Germania, la Winnenden (sud-vest), în martie 2009, când un tânăr în vârstă de 17 ani a ucis 15 persoane în fostul său colegiu, după care s-a sinucis.

“Primele observaţii conduc la concluzia că el s-a interesat de acet act” prin faptul că s-a dus să viziteze oraşul şi să facă poze, în urmă cu un an “şi că şi-a planificat după aceea propriul act”, a precizat şeful poliţiei.

ADVERTISEMENT

Aceste fotografii, datate, au fost găsite pe apartul său de fotografiat.

Acest lucru le-a permis anchetatorilor să vorbească despe pregătiri care au durat un an.

Potrivit anchetei, autorul atacului de vineri seara de la Munchen nu şi-a ţintit însă în mod specific victimele în jurul centrului comerical, a precizat procurorul Munchenului Thomas Steinkraus-Koch, în această conferinţă de presă.

“Aici nu e nimic împotriva străinilor”, contrar a ceea ce au scris mai multe publicaţii în legătură cu originea străină a multor victime, a declarat Steinkraus-Koch.

ADVERTISEMENT

Şeful poliţiei a precizat că acest cartier în care a avut loc atacul armat şi restaurantul fast-food sunt frecventate mai ales de străini sau germani imigranţi, ceea ce explică prezenţa multora dintre ei printre victime.

Atacatacatorul a creat un cont fals pe Facebook în mai anul trecut, pe care a postat forografii şi date ale unui cont real, pentru a atrage oameni către restaurantul McDonald’s unde a început să tragă, potrivit şefului poliţiei.

ADVERTISEMENT

El a revenit astfel asupra unor informaţii anterioare oferite de poliţie, potrivit cărora era vorba despre “piratarea” unui cont real.

Cu toate acestea, nimic nu permite să se spună dacă victimele se aflau sau nu la faţa locului după ce au răspuns invitaţiei pe Facebook, unde atacatorul promitea că va oferi mâncare şi băuturi.

Numele celor ucişi nu figurau între cele ale persoanelor care au lăsat mesaje pe falsul cont de Facebook.

Tânărul, care frecventa un colegiu vocaţional profesional, a fost hărţuit de către alţi tineri.

Poliţia a precizat că a deschis o procedură, în 2012, împotriva a trei tineri şi a subliniat că aceştia nu se află printre victimele atacului armat.

Potrivit unor documente medicale găsite în camera sa, tânărul suferea de o “fobie socială”, “ceea ce înseamnă că era cuprins de anxietate atunci când se afla în prezenţa altor persoane”, a precizat procurorul.

Din cauza problemele sale psihiatrice, el a fost internat timp de două luni, în 2015, într-o unitate psihiatrică, după care a urmat un tratament în ambulatoriu.

Anchetatorii au găsit medicamente, din cadrul unui tratament, în camera sa, dar nu ştiu dacă adolescentul le lua.

Sursă: realitatea.net

ADVERTISEMENT