Life

6 ani de la moartea lui Gyuri Pascu. Care a fost cea mai mare dramă a vieții sale: sora actorului s-a stins la doar 38 de ani

Pe 26 septembrie s-au împlinit șase ani de la moartea lui Gyuri Pascu. Ce dramă i-a marcat viața regretatului actor și de ce nu mai credea în statistici?
26.09.2022 | 16:21
6 ani de la moartea lui Gyuri Pascu Care a fost cea mai mare drama a vietii sale sora actorului sa stins la doar 38 de ani
S-au împlinit 6 ani de la moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ioan Gyuri Pascu a murit pe 26 septembrie 2016, la doar 55 ani. Îndrăgitul actor a suferit un stop cardio-respirator și în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața. A fost un artist complet, așa cum și-l amintesc foștii colegi, dar o dramă i-a  marcat întreaga existență.

Drama care i-a marcat viața lui Gyuri Pascu. S-au împlinit șase ani de la moartea actorului

Ziua de 26 septembrie este una neagră pentru lumea artistică din România. În 2016, în dimineața acestei zile, se stingea Ioan Gyuri Pascu, unul dintre cei mai îndrăgiți actori din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cauza morții a fost un stop cardio-respirator. Chiar dacă medicii ajunși la fața locului au încercat timp de o oră, manevrele de resuscitare nu au dat roade și nu au mai putut decât să constate decesul.

A făcut istorie în muzică, teatru și cinematografie și a fost iubit de public și de colegii de breaslă. Ioan Gyuri Pascu a făcut parte din grupul Divertis, precum și din formațiile The Blue Workers și Pacific, care făceau furori în anii 1990.

ADVERTISEMENT

Sora actorului a murit la doar 38 de ani

Gyuri Pascu a fost un artist complet, așa cum Jojo, fosta lui colegă, l-a numit recent, într-un interviu acordat pentru FANATIK cu ocazia zilei de naștere a actorului. 

Totuși, în viața personală, nu a fost la fel de fericit. O dramă care i-a marcat viața l-a făcut pe Gyuri Pascu să nu mai creadă în statisticile care spun că oamenii fără vicii vor avea o viață mai lungă.

ADVERTISEMENT

Actorul a dezvăluit că și-a pierdut sora pe când aceasta avea doar 38 de ani, în ciuda faptului că nu fusese fumătoare niciodată.

„Nu statisticile vindecă boli. Se dă legea anti fumat şi se dă statistica. Sora mea cea mare a murit la 38 de ani de cancer. Mama mea n-a fumat niciodată şi a făcut şi diabet şi toate lucrurile astea rele (…)

ADVERTISEMENT

Dacă eşti suficient de evoluat, îţi dai seama că nimic nu are cauză şi efect. Îţi dai seama că totul este dincolo.

Chiar un medic am auzit odată la radio spunând: ‘noi nu vindecăm cauza, noi vindecăm efectul’. Dând 40 de antibiotice, tu distrugi altele pe acolo. Există cauze spirituale”, a declarat Gyuri Pascu pentru Antena Stars. 

ADVERTISEMENT