Fotbal intern

6 ani de la promovarea Universităţii Craiova în Liga 1! Cum arăta primul “11” la meciul cu Reşiţa şi cine sunt singurii fotbalişti care se află şi acum în lotul lui Bergodi

31.05.2020 | 15:39
6 ani de la promovarea Universitatii Craiova in Liga 1 Cum arata primul 11 la meciul cu Resita si cine sunt singurii fotbalisti care se afla si acum in lotul lui Bergodi
6 ani de la promovarea Universităţii Craiova în Liga 1! Cum arăta primul "11" la meciul cu Reşiţa şi cine sunt singurii fotbalişti care sunt şi acum în lotul lui Bergodi (sursă foto: Facebook U Craiova)
ADVERTISEMENT

Pe 31 mai se împlinesc 6 ani de la promovarea Universităţii Craiova în Liga 1. Formaţia din Bănie reuşea un egal în meciul cu Metalul Reşiţa şi obţinea matematic biletele pentru prima ligă a României. FANATIK îţi prezintă cum arăta primul “11” al echipei în meciul care a adus promovarea, dar şi ce jucători se mai regăsesc şi acum în lotul oltenilor.

6 ani de la promovarea Universităţii Craiova în Liga 1. Andrei Ivan, titular cu Reşiţa

U Craiova a început stagiunea 2013-2014 în Seria a II-a din Liga 2, iar la finalul sezonului regulat ocupa locul 1, la mare distanţă de Sportul Snagov. Era prima oară când era folosit sistemul de play-off şi play-out în eşalonul secund, astfel că oltenii aveau zece finale pentru îndeplinirea obiectivului: promovarea în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Pe 31 mai 2014, Universitatea Craiova obţinea un egal pe terenul Metalului Reşiţa, scor 1-1, şi era matematic promovată în Liga 1. Singurul gol al oltenilor a fost înscris de Silviu Izvoranu în minutul 73, iar fiesta a început în tabăra Ştiinţei.

Promovarea era obţinută cu Gabi Balint pe banca tehnică a Universităţii Craiova, în timp ce în primul “11” al oltenilor se regăseau câteva nume cu ştate vechi în prima ligă, precum Silviu Izvoranu, Răzvan Patriche, Gabriel Velcovici sau Mihăiţă Pleşan. Printre titularii de la Reşiţa s-au numărat Andrei Ivan, care pe atunci avea 17 ani, şi Cristi Ganea, în prezent la Viitorul.

ADVERTISEMENT
  • 1 gol în 8 meciuri a marcat Andrei Ivan pentru U Craiova în sezonul 2013-2014

U Craiova în meciul cu Metalul Reşiţa: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Velcovici – Vandelannoite, Precup, Plesan, Ganea – Ivan, Curelea

Cum arăta lotul Universităţii Craiova în sezonul 2013-2014

Pe lângă Andrei Ivan, care joacă şi în prezent la U Craiova, în lotul din sezonul 2013-2014 se mai regăseşte un singur fotbalist care este acum sub comanda lui Cristiano Bergodi. Bogdan Vătăjelu era proaspăt transferat de la Metalul Reşiţa în iarna lui 2014.

ADVERTISEMENT

Conform transfermarkt.com, Costin Curelea şi Dacian Varga erau cei mai bine cotaţi fotbalişti din lotul Universităţii Craiova în sezonul 2013-2014. Ambii jucători erau evaluaţi la 750.000 de euro, fiind urmaţi de Viorel Ferfelea (500.000 de euro), Bojan Brac (450.000 de euro) şi Bogdan Vătăjelu (450.000 de euro).

  • 10 goluri a înscris Costin Curelea pentru U Craiova în sezonul 2013-2014, fiind cel mai bun marcator al echipei
ADVERTISEMENT

În lotul pentru sezonul 2013-2014, Universitatea Craiova a avut nouă fotbalişti străini: Bojan Brac (Serbia), Nerijus Valskis (Lituania), Tome Kitanovski (Macedonia), Zoran Ljubinkovic (Serbia), Jason Vandelannoite (Belgia), Vukasin Tomic (Serbia), Ivan Dragicevic (Serbia), Nemanja Latinovic (Serbia) şi Ousmane Gueye (Senegal).

Gabi Balint a plecat de la U Craiova imediat după promovare

La nici două săptămâni de la promovarea în Liga 1, U Craiova anunţa plecarea lui Gabi Balint de la echipă. “Noi am avut o înţelegere pentru 3 ani mai mult verbală pentru a face fotbal în Craiova, dar contractul propriu-zis a fost până în vara.

A fost bine, mă bucur că am reusit să promovez echipa. Am avut clipe minunate şi a fost foarte greu chiar dacă din afară a părut că nu a fost chiar aşa. Numai eu ştiu cât de greu a fost. Nu pot să mă simt decât fericit că am rămas în istoria Craiovei cu o promovare”, spunea Gabi Balint.

ADVERTISEMENT