News

6 condiții esențiale pentru ridicarea restricțiilor din cauza noului coronavirus. Cât de repede le-am putea îndeplini

16.04.2020 | 19:59
6 conditii esentiale pentru ridicarea restrictiilor din cauza noului coronavirus Cat de repede leam putea indeplini
ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunțat condiții esențiale pentru ridicarea restricțiilor din cauza noului coronavirus.

Condiții pentru ridicarea restricțiilor din cauza noului coronavirus

Statele ar trebui să îndeplinească 6 condiții pentru ridicarea restricțiilor impuse din cauza noului coronavirus, a declarat, joi, directorul general al OMS, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că relaxarea măsurilor impuse de statele afectate de pandemia COVID-19 “trebuie făcută cu extrem de mare atenție”.

“Dacă se face prea repede, riscăm o reapariție a epidemiei, care ar putea fi chiar mai gravă decât situația prezentă”, a declarat, joi, directorul OMS.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus a transmis în acest sens 6 condiții esențiale pentru ridicarea restricțiilor din cauza noului coronavirus, adăugând că doar după ce acestea vor fi respectate se poate vorbi de o relaxare a măsurilor

Recomandările directorului OMS

Prima recomandare presupune ca guvernele statelor afectate să se asigure că țin sub control răspândirea infecției cu noul coronavirus. Astfel, potrivit OMS, acest lucru presupune ca autoritățile sanitare să aibă în evidențe originea cazurilor de infectare, precum și cea a focarelor de infecție.

ADVERTISEMENT

A doua condiție este accea ca sistemele de sănătate din statele afectate să aibă capacitatea de a testa, a izola și a trata toate cazurile noi, iar contactele acestora să fie identificate corespunzător.

Cea de-a treia condiție anunțată de șeful OMS este ca statele care vor să relaxeze măsurile de protecție a populației să minimalizeze riscurile de infectare din zonele cele mai periculoase, cum ar fi spitalele și centrele de îngrijire a bătrânilor.

ADVERTISEMENT

A patra condiție presupune implementarea măsurilor preventive la locurilor de muncă, în unitățile de învățământ sau alte spații esențiale. Măsurile ar trebui să includă distanțarea fizică, respectarea normelor de igienă și măsurători ale temperaturii corporale, acolo unde este posibil.

Ghidul OMS presupune o a cincea recomandare către statele ce vor să relaxeze restricțiile impuse de noul coronavirus. Aceasta vizează gestionarea riscului de a importa cazuri noi din străinătate, prin identificarea tuturor călătorilor infectați și plasarea acestora în carantină, măsură ce ar trebui aplicată inclusiv pentru cei care vin din zone roșii.

A șasea condiție din ghidul prezentat de directorul OMS presupune ca “societățile și colectivitățile umane să fie pe deplin educate, angajate și stimulate să se adapteze la noua normă de comportamente” , pentru a se preveni astfel cazurile noi de infecție.

ADVERTISEMENT
Tags: