Fotbal international

6 lucruri inedite despre Santiago Solari, noul antrenor al lui Real Madrid. Cel mai sexy fotbalist in 2002

14.11.2018 | 12:41
6 lucruri inedite despre Santiago Solari noul antrenor al lui Real Madrid Cel mai sexy fotbalist in 2002

Santiago Solari a ajuns noul antrenor al lui Real Madrid după ce Julen Lopetegui a fost demis după numai 14 meciuri jucate de galactici în toate competițiile. Mulți văd în argentinian urmașul lui Zinedine Zidane, în sensul în care a ajuns la prima echipă, ca și acesta, de la formația satelit a clubului din liga a treia, Real Madrid Castilla, însă sunt destui care suțin că Solari nu va avea anvergura francezului și nu va rezista multă vreme într-un asemenea rol atât de important. El a pornit foarte bine, cu trei victorii și fără gol primit (4-0 cu Mellila în Cupă, 2-0 cu Valladolid și 5-0 la Plzen).

Solari și galacticii din 2002. A jucat cinci ani la Real Madrid alături de Zidane, Roberto Carlos, Ronaldo, Beckham sau Owen
Solari și galacticii din 2002. A jucat cinci ani la Real Madrid

Santiago Solari are un trecut ca jucător la Real Madrid, la fel ca și Zinedine Zidane, cu care a fost coechipier în primii ani ai actualului mileniu, însă nu a avut niciodată pedigree-ul francezului, deși a făcut parte din acea primă generație de galactici, în care mai intrau brazilienii Ronaldo și Roberto Carlos, precum și englezii David Beckham și Michael Owen. Iată șase lucruri mai puțin cunoscute despre noul tehnician de pe Santiago Bernabeu.

Santiago Solari a dat pasa de gol din finala Champions League 2002

Santiago Solari a jucat la Real Madrid în perioada 2000-2005 și a adunat 200 de prezențe, ceea ce reprezintă un bilanț excelent. A cucerit toate trofeele, cu excepția Cupei Spaniei. Deși a făcut parte din acea primă trupă de galactici numele său nu a rămas foarte adânc întipărit în memoria fanilor. Cel mai mult s-a ținut minte faptul că el a fost omul care a trimis pasa pentru Roberto Carlos, care a centrat către Zinedine Zidane în finala Champions League 2002, cu Bayer Leverkusen, când francezul a marcat cu o execuție fabuloasă unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria competiției.

Este considerat trădător de către suporterii lui Atletico Madrid pentru faptul că în 2000, atunci când los colcheneros au retrogradat în Segunda Division Solari imediat a acceptat oferta lui Real Madrid și a semnat cu rivala din oraș. Adevărul este că era un jucător prea bun pentru a rămâne în Segunda și a ales varianta cea mai bună care i s-a oferit. Însă acest lucru nu l-a absolvit de eticheta de trădător din partea suporterilor lui Atletico.

A declarat public faptul că Messi este mai bun decât Cristiano Ronaldo

Deși a jucat cinci ani la Real Madrid fanii nu prea îl văd cu ochi buni pe argentinian, pentru că spun ei că nu ar avea ADN-ul lui Real în vene. Ei nu pot uita declarațiile făcute de Santiago Solari în două rânduri la întrebarea ce jucător este mai bun, Messi sau Ronaldo, la acea vreme portughezul fiind starul galacticilor. În 2012 Solari a spus: “Cristiano Ronaldo este cel mai bun din lume doar pentru că Messi joacă alt sport, pe care nimeni nu îl poate juca la fel ca el”. Iar altădată a spus că pentru Messi a da goluri este la fel cum furtunile, fulgerele sau uraganele sunt fenomene atmosferice.

Deși provine tot de la echipa din a treia divizie a clubului Santiago Solari nu are nici pe departe anvergura lui Zinedine Zidane, care oricum avusese nenumărate contacte cu echipa mare, chiar dacă antrena pe Real Madrid Castilla. Solari nu a rupt gura târgului acolo unde a antrenat, terminând un sezon pe locul 8 și altul pe locul 11, iar faptul că și-a expus public opinii favorabile lui Messi sau celor de la Atletico Madrid i-au creat o poziție șubredă, încât multă lume se așteaptă ca la primul derapaj să fie înlăturat.

Cum a răspuns când a aflat că a fost desemnat cel mai sexy jucător în 2002

Santiago Solari e conștient de faptul că se află într-o postură foarte delicată la un club de talia lui Real Madrid și că în orice moment Florentino Perez poate renunța la el. De aceea, caută să lase și ceva în urmă, motiv pentru care s-a gândit să facă fericiți niște tineri de la echipa pe care a pregătit-o până de curând. Așa au apărut la antrenamentele echipei mari jucători absolut necunoscuți precum Javi Sánchez, Adrián de la Fuente, Álex Martín, Sergio López și Fran García. Iar brazilianului Vinicius Junior Solari îi prevede un viitor de senzație pe Bernabeu, după ce l-a văzut marcând la foc automat pentru Real Madrid Castill, așa încât promovarea sa la echipa mare a venit ca un lucru absolut firesc.

Șase lucruri inedite despre Santiago Solari. Îi place să promoveze jucători tineri la echipa mare. Cu el, brazilianul Vinicius are șanse mari să devină titular
Șase lucruri inedite despre Santiago Solari. Îi place să promoveze jucători tineri la echipa mare

Santiago Solari se mai mândrește cu un titlu câștigat în 2002. Prestigiosul post de televiziune francez Canal+ l-a desemnat drept cel mai sexy fotbalist al anului respectiv. Răspunsul jucătorului lui Real Madrid la acea vreme a fost unul chiar amuzant: “Nu m-am gândit încă dacă după ce voi termina cu fotbalul voi intra într-o industrie a filmelor pentru adulți. Dar sunt curios și aștept propuneri”. Evident, a fost doar o glumă, pentru că argentinianul a rămas fidel sportului iubit și care i-a adus o viață foarte frumoasă din toate punctele de vedere.