News

6 noi simptome de infecție COVID-19, confirmate oficial. Așa se mai poate manifesta noul coronavirus

26.04.2020 | 19:33
6 noi simptome de infectie COVID19 confirmate oficial Asa se mai poate manifesta noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Medicii au anunțat 6 noi simptome de infecție COVID-19, astfel că lista cu manifestările cauzate de noul coronavirus a fost actualizată.

Noi simptome de infecție COVID-19

Oamenii de știință au descoperit 6 noi simptome de infecție COVID-19 și au actualizat lista cu manifestările provocate de noul coronavirus, informează Pro TV.

ADVERTISEMENT

Medicii descoperă în continuare informații noi despre noul coronavirus și despre modul în care organismul uman reacționează la infecția cu acest agent patogen.

Acum, specialiștii spun că febra, tusea și respirația grea se găsesc în majoritatea cazurilor de infecție COVID-19, însă sunt și alte semne de boală, asemănătoare cu cele ale gripei, precum și câteva mai neobișnuite.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă în continuare lista completă cu sumptome ale infecției COVID-19, pentru a ști la ce să fiți atenți.

Cum se poate manifesta infecția cu noul coronavirus

Respirația grea

Respirația greoaie este unul dintre cele mai comune simptome ale noului coronavirus, care însă poate fi și cel mai grav. Astfel, în momentul în care începeți să simțiți ca nu mai puteți respira normal, trebuie să acționați rapid și să vă contactați medicul.

ADVERTISEMENT

Febra

Acest simptom este un semn cheie al infectării cu noul coronavirus, spun specialiștii. Majoritatea copiilor și adulților nu sunt considerați febrili până când temperatura lor nu atinge 37,7 grade Celsius, astfel că doar dacă treceți de acest prag ar trebui să fiți mai îngrjorați.

Tusea

Acesta este un alt simptom comun multor afecțiuni, astfel că nu vorbim aici despre orice tuse. Infecția COVID-19 poate provoca o tuse deranjantă, uscată, simțită adânc în piept.

ADVERTISEMENT

Frisoane sau dureri corporale

Anumiți pacienți infectați cu noul coronavirus au spus că au avut frisoane sau dureri corporale, în timp ce alții au acuzat dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor.

Aceste simptome ce pot fi confundate ușor cu cele ale unei răceli sau gripe, însă stările de confuzie constante ce însoțesc aceste manifestări pot fi un semn că este nevoie de îngrijire de urgență.

Probleme gastrice

În prima parte a pandemiei, specialiștii nu credeau că diareea ori alte probleme gastrice vin odată cu infectarea.

Ușterior, părerea celor care au studiat acest tip de infecție s-a schimbat, iar un studiu efectuat în China pe 200 de persoane a arătaat că cel puțin 50% dintre pacienți aveau acest simptom.

Conjunctivita

Chiar dacă nu este un simptom foarte comun, conjunctivita poate semnala prezența noului coronavirus în organism. Din datele colectate până acum din China, Coreea de Sud sau din alte părți ale lumii arată că între 1 și 3% din bolnavii COVID-19 aveau și conjunctivită.

Pierderea mirosului și a gustului

Anosmia, adică lipsa mirosului, și ageuzia (dispariția simțului gustului) sunt două simptome întâlnite destul de des ce pot fi luate în calcul atunci când vorbim de o infecție COVID-19, potrivit Academiei americane de otolaringologie.

„În special anosmia a fost constatată la pacienții care au fost testați pozitiv pentru coronavirus și care nu aveau alte simptome”, anunță Academia printr-un comunicat.

Oboseala extremă

Acesta este un simptom întâlnit în aproape 40% din 6.000 de cazuri analizate de OMS. Raportul publicat de organizație mai spune că aproape 14% din aceleași cazuri studiate aveau dureri de cap și dureri în gât, în timp ce în jur de 5% aveau congestie nazală.

Pete roșii pe piele

Specialiștii francezi au anunțat că au descoperit un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Petele roșii de pe piele reprezintă un alt semn de boală, de cele mai ori dureroase, dar și prezența unor leziuni temprare de urticarie.

ADVERTISEMENT