Sporturi

6 piloți nu au vrut să îngenungheze înainte de cursa din Austria. Lewis Hamilton: „Tăcerea te face complice”

05.07.2020 | 20:03
6 piloți nu au vrut să îngenungheze înainte de cursa din Austria. Lewis Hamilton: „Tăcerea te face complice”
Imaginea cu piloții de Formula 1 înaintea cursei din Austria. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

S-a dat startul în Formula 1. Prima cursă a sezonului a fost cea din Austria, câștigată de pilotul lui Mercedes Valtteri Bottas. Înaintea cursei au existat mai mulți piloți ce nu au îngenuncheat pentru a susține mișcarea #blacklivesmatter.

Au trecut șapte luni de la ultima cursă de Formula 1. Pandemia de coronavirus a provocat această pauză. Piloții au avut atitudini diferite cu privire la ce s-a întâmplat în SUA legat de moartea afro-americanului George Floyd.

ADVERTISEMENT

6 piloți din Formula 1 nu au îngenuncheat înaintea cursei, iar printre aceștia s-a aflat și Charles Leclerc, de la Ferrari. De partea cealaltă, piloți ca Lewis Hamilton au susținut mișcarea începută în Minneapolis.

Charles Leclerc își motivează gestul

Charles Leclerc, pilotul italienilor de la Ferrari, a anunțat încă de dimineață că nu va îngenunchea: ”Toți cei 20 de piloți și echipele lor sunt uniți contra rasismului și a prejudecăților. Dar cred că ceea ce contează sunt faptele și comportamentul în viața de zi cu zi, mai mult decât gesturile formale, care în unele țări pot fi considerate controversate”, a declarat Leclerc.

ADVERTISEMENT

Britanicul Lewis Hamilton i-a criticat pe piloții care nu au îngenuncheat

Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen sunt ceilalți piloți care  nu au îngenuncheat.

”Cred că fiecare are dreptul să se exprime în momentul în care vrea și în modul care i se potrivește. Nu voi îngenunchea azi, dar voi respecta decizia fiecărui pilot”, declarase Verstappen înainte de cursă, pe contul de Twitter.

Lewis Hamilton, un mare susținător al mișcării #blacklivesmatter, a zis că ”tăcerea te face complice”.

ADVERTISEMENT

Acum câteva zile, Bernie Ecclestone, fostul director general din Formula 1, declara: ”În multe cazuri, persoanele de culoare sunt mai rasiste decât oamenii albi”.

Prima cursă a acestui sezon de Formula 1 a fost câștigată de finlandezul Valtteri Bottas. Charles Leclerc a fost pe doi, iar podiumul a fost completat de Lando Norris. Lewis Hamilton s-a clasat abia pe locul al patrulea, iar Sebastian Vettel pe poziția a zecea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri