News

60 de răniți în protestele din Serbia. Mii de oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de restricțiile impuse de Guvern în plină pandemie

08.07.2020 | 16:14
60 de raniti in protestele din Serbia Mii de oameni au iesit in strada nemultumiti de restrictiile impuse de Guvern in plina pandemie
ADVERTISEMENT

Cel puțin 60 de persoane au fost rănite la Belgrad, în timpul unor manifestații împotriva reintroducerii interdicției circulației în Serbia.

Peste 20 de persoane au fost arestate, în timp ce coaliția partidelor de opoziție anunță o nouă manifestație, cu toate că epidemia de Covid-19 face ravagii în țara vecină.

ADVERTISEMENT

Vladimir Rebic, reprezentantul Poliției, a anunțat că trei cai ai Poliției au fost răniți, fiind arestați 23 de protestatari pentru că au atacat Parlamentul.

Proteste masive la Belgrad, împotriva Guvernului în plină pandemie de Covid-19

Avem 43 de poliţişti răniţi şi dispunem de informaţii despre 17 manifestanţi răniţi”, a anunţat la televiziunea naţională (RTS) directorul poliţiei, Vladimir Rebic, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Mii de sârbi s-au adunat în fața sediului Parlamentului, în condițiile în care președintele Aleksander Vucic a decis să prelungească mai multe restricții impuse populației.

Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene pentru a dispersa masele de oameni nervoși, care au aruncat cu pietre în forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

Opoziția critică Guvernul și îi acuză pe cei care conduc țara că au gestionat prost pandemia de Covid-19, în spitalele din Serbia existând deja 4.000 de bolnavi de Covid-19.

Potrivit presei din Serbia, mai mulți protestatari de extremă dreapta au pătruns cu forța în Parlament și au incendiat mașini de poliție.

ADVERTISEMENT

Imaginile haosului din Belgrad au făcut înconjurul lumii, amintindu-le românilor de protestele din 1 august, când protestatarii au fost bătuți violent de către jandarmi.

Potrivit presei din Belgrad, la proteste au participat și reprezentanți ai extremei stânga. Premierul Ana Brnabic a condamnat „vandalismul polițiștilor din spatele violentului atac împotriva Parlamentului”.

Alianța pentru Serbia a anunțat o nouă adunare la Belgrad, miercuri seară, în 8 iulie. Serbia a ajuns la 300 de infectări zilnice, de la 50 înregistrate în urmă cu o lună. 17.000 de persoane sunt infectate în Serbia cu Covid-19, în frunte cu Novak Djokovic.

Jucătorul de tenis a organizat un turneu unde a invitat mai mulți jucători de top, după care majoritatea participanților s-au infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT
Tags: