ADVERTISEMENT
News

60 de români angajați la o companie de prelucrare a cărnii, infectați cu COVID-19

Autor: Ana Mirea | 27.08.2020 | 22:49
60 de români angajați la o companie de prelucrare a cărnii, infectați cu COVID-19
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite joi că 60 de români angajați la o companie de prelucrare a cărnii din regiunea britanică Perthshire au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19./ Foto: hepta.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite joi că 60 de români angajați la o companie de prelucrare a cărnii din regiunea britanică Perthshire au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19.

ADVERTISEMENT

Lucrătorii români se află în prezent în autoizolare.

„Autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2”, scrie ministerul român.

Autoritățile au declarat că fabrica a fost închisă în data de 17 august: „În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.”

ADVERTISEMENT

60 de români angajați la o companie de prelucrare a cărnii din Marea Britanie, în autoizolare după diagnostic pozitiv de COVID-19

MAE precizează că, până la momentul actual, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români ai companiei în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătit să ofere asistență consulară în conformitate cu comptențele legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Edinburgh:  0044 (0) 131 524 9491, 0044 (0) 131 524 9492, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluat de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al consulatului: 0044 (0) 7951 858 445.

Amintim că în România, până la data de 25 august, s-a înregistrat un număr de 3.367 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 care au decedat. De asemenea, au fost înregistrate 1.600 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!