ADVERTISEMENT
News

65.000 de elevi din România riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Scandalul continuă în învățământ

Autor: Flaviu Popa | 12.01.2021 | 15:17
65.000 de elevi din România riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Scandalul continuă în învățământ
Scandal în învățământ. Foto - Inquam - Octav Ganea

Peste 60.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate, generând un scandal de proporții în învățământul românesc.

ADVERTISEMENT

Motivul invocat de 65.000 de elevi e că nu au avut cum să participe la școala online, fie pentru că n-au avut internet, fie pentru că n-au avut tabletă sau computer.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a vorbit despre „soluțiile remediale” prin care acești elevi ar veni la școală peste program, însă nu toți profesorii par dispuși să facă ore suplimentare.

65.000 de elevi din România rămân cu mediile neîncheiate

Comparativ, anul trecut numărul elevilor care erau cu mediile neîncheiate era de aproximativ 15.000. În consecință, Ministerul Educației a gândit următoarele măsuri:

ADVERTISEMENT
  • desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice
  • prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri
  • posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline

Cu toate acestea, profesorii nu par dispuși să vină la școală si sâmbăta. În replică, ministrul Cîmpeanu le-a cerut profesorilor să dea dovadă de caracter în aceste clipe grele și a promis că-i va plăti suplimentar.

„Daca sâmbătă fac ordine în casă, eu zic sa îi chemăm la școală și duminică, astfel încât părinții să se odihnească așa cum se cuvine după 5 zile de munca și una de ordine în casă.

ADVERTISEMENT

Mai ales daca ne garantați Dvs că nu va muri nimeni! Mă scuzați, de regulă nu mă deranjez să răspund oamenilor care confundă școala cu o creșă sau cu o adunătură de bone…”, a răbufnit unul dintre profesori.

Nu excludem niciun scenariu: nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!