News
notix pixel id

65.000 de elevi nu au făcut deloc școală în primul semestru. Cum se va recupera materia

14.01.2021 | 22:13
65.000 de elevi nu au făcut deloc școală în primul semestru. Cum se va recupera materia
Când începe școala după Paște 2021. Tot ce trebuie să știe părinții din România. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un număr de aproximativ 65.000 de elevi din România nu au făcut deloc școală în primul semestru. Este anunțul alarmant făcut joi seară de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Pentru toți acești elevi, aflați în pericol să nu poată încheia acest an școlar 2020-2021, oficialul Guvernului spune că a luat o serie de măsuri privind modul în care se va recupera materia.

Astfel, imediat după data de 8 februarie, când, teoretic, majoritatea elevilor ar trebui să revină în bănci, vor începe săptămâni cu acțiuni remediale, adică de recuperare a orelor pierdute în perioada pandemiei.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 65.000 de elevi nu au făcut deloc școală în primul semestru în România

Închiderea școlilor în țara noastră a avut repercusiuni grave pentru zeci de mii de elevi din România. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că circa 65.000 de copii din București și din țară nu au făcut deloc ore în primul semestru.

”Un număr de aproximativ 65.000 de elevi sunt la risc pentru a nu avea încheiate mediile în acest semestru, iar ei vor avea parte de acțiuni remediale după 8 februarie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

ADVERTISEMENT

În sprijinul acestor elevi, oficialul Executivului spune că a dat un Ordin de Ministru prin care perioada de recuperări de după 8 februarie să se întindă de la 4 la 8 săptămâni.

Am dat un ordin de ministru, iar perioada de 4 săptămâni de la revenirea la scoală va fi extinsă la 8 săptămâni, pentru a avea timp de predare și de recuperare a pierderilor”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Școlile din România se deschid din 8 februarie

Joi, după o întâlnire cu ministrul Educației și alți membrii ai Guvernului, președintele Klaus Iohannis a anunțat că, începând cu data de 8 februarie, majoritatea școlilor din România se vor redeschide, acest lucru făcându-se însă în funcție de trei scenarii – verde, roșu și galben.

Astfel, în localitățile din scenariul verde toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII.

ADVERTISEMENT

În cazul în care zona intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Sorin Cîmpeanu a mai spus, joi seara, că scenariul hibrid, în care jumătate de clasă mergea la școală, și jumătate făcea ore online, va dispărea definitiv.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri