Marea epurare continuă în Turcia: Alţi 6.500 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei au fost suspendaţi

Ministerului Educaţiei din Turcia

Peste 6.500 de angajaţi ai Ministerului Educaţiei din Turcia au fost suspendaţi, a declarat miercuri un oficial turc, în urma anchetei lansate în acest sector după lovitura de stat eşuată de săptămâna trecută, relatează Reuters şi DPA.

Noile suspendări au loc după ce cu o zi în urmă acelaşi minister a suspendat alţi 15.200 de angajaţi, iar 21.000 de profesori care lucrează în instituţii private de învăţământ au rămas fără licenţe.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi, reţinuţi sau sunt investigaţi în Turcia după lovitura de stat militară eşuată de săptămâna trecută.

Tot miercuri, Ministerul Apărării turc a anunţat îi anchetează pe toţi judecătorii şi procurorii militari din Turcia şi a suspendat 262 dintre ei, a anunţat miercuri canalul de televiziune privat NTV.

NTV nu a oferit alte informaţii referitoare la aceste măsuri care fac parte din represaliile regimului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan după puciul eşuat de vineri noaptea.

Sursă: www.realitatea.net