Life

7 lucruri pe care nu le știai despre Marlon Brando. Obiceiul bizar al Nașului față de mâncare

Marlon Brando a fost unul dintre cei mai mari actori ai secolului XX. Sunt multe lucruri pe care fanii nu le știu despre ”Nașul”. Acesta avea un obicei bizar față de mâncare.
01.07.2022 | 12:03
7 lucruri pe care nu le stiai despre Marlon Brando Obiceiul bizar al Nasului fata de mancare
Ce obicei avea Marlon Brando față de mâncare. Sursa foto: Vanity Fair
ADVERTISEMENT

Marlon Brando este considerat unul dintre cei mai mari actori de film ai secolului XX. A devenit cunoscut în întreaga lume prin rolul lui Vito Corleone din filmul Nașul. De asemenea, a fost și regizor și a reușit de-a lungul carierei să obțină două premii Oscar.

Cum s-a pregătit Marlon Brando pentru rolul din Nașul

Marlon Brando nu a fost de la început prea convingător pentru personajul lui Vito Corleone din Nașul. Anterior, mai jucase și în alte pelicule (de exemplu: I Remember Mama, Truckline Cafe, A Flag is Born, The Men, Un tramvai numit dorință, The Wild One,  Pe chei etc.) iar prestația sa nu era prea apreciată de criticii de film, cu toate că Marlon era un actor foarte admirat de lume.

ADVERTISEMENT

Mulți regizori îl catalogau pe Marlon Brando ca fiind o personă dificilă și neprofesionistă. Însă, din anii 70 lucrurile se schimbă și se întorc în favoarea sa.

După ce a obținut un Oscar pentru cel mai bun scenariu original al filmului Patton, reprezentanții studiolui de producție Paramount au fost de acord să-l cheme să dea o probă pentru rolul lui Vito Corleone, personaj inspirat din romanul lui Mario Puzo, ”The Godfother” (Nașul).

ADVERTISEMENT

Cei de la Paramount mai aveau ca nume luate în calcul pe: Danny Thomas, Burt Lancaster, Ernest Borgnine sau Anthony Quinn. Urmărind prestația lui Marlon, cu toții au ajuns la concluzia că este cel mai potrivit pentru a-l interpreta pe  Don Vito Corleone.

Personajul era o persoană controversată, deoarece, conform scenariului din romanul Nașul, era un mafiot din Sicilia, care a ajuns să conducă o rețea de mafioți din America.

ADVERTISEMENT

Ce făcea pentru amuzament Brando în ultimii ani de viață

Dincolo de profesionalismul de care a reușit să dea dovadă, Brando era în culise o persoană destul de amuzantă. Pe platourile de filmare, folosea jucării care imitau vânturile.

De asemenea, deși vorbea patru limbi străine: franceză, spaniolă, italiană și japoneză, ”Nașul” nu era prea încântat să memoreze replici.

ADVERTISEMENT

Tot înainte de a muri, Marlon Brando a creat o pereche de sandale pentru slăbit. Acestea erau compuse dintr-o fibră acrilică, cu piese din lemn care mențin călcâiul la locul său.

Relația ciudată pe care a dezvoltat-o actorul cu mâncarea

Actorul american avea o relație ciudată cu mâncarea. Colegi de breaslă au dezvăluit că obișnuia să consume mult fast-food, unt de arahide direct din borcan, cutii de Mallomar, chifle cu scorțișoară și își spăla dulciurile cu lapte, scrie todayaifoundout.

Mai mult, odată cu trecerea timpului, Mallomar mânca din ce, în ce mai mult. La micul dejun și-a mărit porțiile și avea combinații ciudate. De exemplu, fulgi de porumb cu cârnați, ouă, banane și smântână. Altădată mânca un teanc uriaș de clătite cu sirop de arțar.

La un moment dat, a uimit pe toată lumea, când la cină, în timpul filmărilor pentru One Eyed Jacks, Marlon Brando a consumat:  două porții de friptură, cartofi, două plăcinte cu mere și un litru de lapte.

Se pare că stilul alimentar nesănătos și-a lăsat amprenta asupra lui, deoarece a dezvoltat boli precum cancer și diabet. Mai mult, i-a fost afectată și vederea. În anii 90, ”Nașul” cântărea 130 de kilograme.

Se mai spune că ultimii ani din viață și i-a petrecut mai mult solitar și întreținea relații intime la întâmplare, inclusiv cu bărbați. De altfel, în perioada gloriei sale nu s-a sfiit să spună că îi plac atât femeile, cât și bărbații și chiar a format un cuplu cu Wally  Cox.

Marlon Brando s-a stins din viață în 2004, din cauza unei insuficiențe respiratorii.

ADVERTISEMENT