News

Șapte mașini au fost incendiate în Sectorul 6 al Capitalei. Suspectul este un minor

Echipele de intervenție a pompierilor au fost detașate miercuri, 1 decembrie, după ce au fost anunțați că a izbucnit un incendiu în Sectorul 6 din București. În momentul incendiului au fost distruse șapte autoturisme.
01.12.2021 | 22:18
Sapte masini au fost incendiate in Sectorul 6 al Capitalei Suspectul este un minor
7 mașini incendiate în Sectorul 6 al Capitalei. Polițiștii au reținut un suspect. Incidente similare au avut loc în 2016 și în 2018. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Detașamentul de pompieri din București a acționat miercuri, 1 decembrie, pentru a stinge incendiile izbucnite la câteva mașini din Sectorul 6.

Un minor a provocat incendiul a șapte mașini în Sectorul 6

După investigații, a reieșit că focul a fost pornit de un minor. Acesta a cauzat un incendiu la o mașină care s-a extins mai apoi la alte autoturisme parcate în zonă.

ADVERTISEMENT

„În data de 01 decembrie, în jurul orei 8.40, prin apel 112, a fost sesizat un incendiu ce se manifesta la un autoturism, focul extinzându-se la alte autoturisme parcate, care au suferit distrugeri în diverse proporții. În apropierea acestei locații, pe o stradă adiacentă, a fost identificat un alt autoturism, la care se manifesta un incendiu, care a afectat și alte autoturisme parcate. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 21, precum și echipaje de pompieri, care au lichidat incendiile, 7 autovehicule fiind afectate de foc.”, a comunicat Poliția Română.

Oamenii legii au stabilit în urma cercetărilor că incendiile au fost provocate de către un minor, care în momentul de față a fost dus la audieri.

ADVERTISEMENT

„Au fost declanșate verificări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul, iar în urma cercetărilor a rezultat presupunerea rezonabilă că incendiile au fost provocate. A fost identificat și depistat un minor, care a fost condus la audieri, ulterior fiind reținut”, se mai arată în comunicat.

Pentru fapta comisă minorului i-a fost deschis un dosar penal pentru distrugere prin incendiere.

„Cercetările sunt continuate de Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, se mai precizează în comunicatul poliției.

ADVERTISEMENT

Un incident similar cu mașini incendiate a avut loc și în 2016 și în 2018

În anul 2018 a avut loc un incendiu similar în care au ars un număr de opt mașini. Autoturismele incendiate erau parcare în zona dintre Calea Grivitei şi Bulevardul Ion Mihalache.

Cei care au anunțat poliția au fost pompierii după ce au observat că incendiile au legătură între ele. La fiecare dintre autoturisme echipajele de intervenție au găsit materiale textile îmbibate în combustibil.

ADVERTISEMENT

În urma căutărilor efectuate de polițiști în zonă a fost identificat un bărbat care corespundea descrierilor. Acesta era atunci în vârstă de 42 de ani și a fost reperat pe Calea Griviței.

Bărbatul a fost găsit cu arsuri pe haine și urme de funingine pe palme și pe pantaloni, scrie ProTv.

Cazul din 2016

În anul 2016 au ars șapte mașini în București în perioade diferite ale anului, ultimul dintre incendii fiind în cartierul Rahova.

Cel care a provocat incendiul a fost un bărbat care avea probleme psihice și a fost internat în luna mai 2016 la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” din Capitală.

Imediat acesta a fost pus sub supraveghere psihiatrică, și a fost în custodia anchetatorilor, numai că acesta a fost lăsat în libertate, deși reprezenta un pericol public.

După eliberarea sa, nici reprezentanții spitalului Obregia, dar nici cei de la parchetul Sectorului 5 nu au oferit explicații, scrie ProTv.

ADVERTISEMENT