News

Cine sunt cei 7 militari care au murit după prăbușirea elicopterului IAR-330 Puma. Şase dintre ei aveau copii. Update

Ministerul Apărării Naționale a anunțat cine sunt cei 7 militari români care și-au pierdut viața după ce elicopterul în care erau s-a prăbușit în Constanța. Este vorba de aeronava IAR-330 Puma.
03.03.2022 | 00:24
Cine sunt cei 7 militari care au murit dupa prabusirea elicopterului IAR330 Puma Sase dintre ei aveau copii Update
ADVERTISEMENT
03-03-2022
06:43

Ei sunt militarii care și-au pierdut viața

Într-o postare recentă, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au publicat imaginile cu militarii echipajului elicopterului IAR- 330 Puma: ”Cinste și onoare memoriei lor!

Locotenent-comandor Bogdan Florin; locotenent Pătrașcu Sorin; maistrul militar Banu Gelu; sergent Marinescu Ionuț; caporal cls. a III-a Lateș Cătălin; maistru militar cls. I Carp Vlad: maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu.”

 

Ministerul, condus de Vasile Dîncu, este alături de familiile îndoliate ale celor 7 militari din elicopterul IAR 330-Puma, care au murit după prăbușire. Șase dintre victime au lăsat în urma lor soții și copii.

Cine sunt militarii morți la prăbușirea elicopterului IAR 330-Puma, în Constanța. 6 au copii

Inițial aeronova trebuia să decoleze de la sol cu numai cinci membri, însă ulterior la bord au mai ajuns doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române. Cei 7 plecaseră în căutarea unui avion de tip MIG-21 Lancer care a dispărut de pe radare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, toți militarii care au plecat în misiune și-au pierdut viața. Șase dintre ei aveau copii, după cum a anunțat Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook a instituției.

Este vorba de locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani. Era angajat din anul 2003 și avea la activ peste 1.500 de ore de zbor. Era căsătorit și tatăl a trei copii. Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani. Militarul era angajat din anul 2016 și avea 500 de ore de zbor. Era necăsătorit.

ADVERTISEMENT

Maistrul militar Banu Gelu lucra în instituție încă din anul 1993. Bărbatul în vârstă de 53 de ani avea la activ peste 1.700 de ore de zbor. Era căsătorit și avea doi copii. Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021. Bărbatul era căsătorit și avea doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani. Lucra în instituție din anul 2021. Căsătorit, a lăsat în urma sa un copil. Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, de profesie scafandru militar. De asemenea, era și salvator pe mare. Căsătorit, un copil.

ADVERTISEMENT

Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru militar și salvator pe mare. Angajat din 2005, căsătorit, doi copii.

Pilotul aeronoavei MiG 21 Lancer, în continuare căutat

Operațiunile de căutare și salvare a pilotului aeronavei MiG 21 Lancer sunt încă în desfășurare. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20:44, prăbușindu-se în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Locul se află la aproximativ 11 km de aerodrom. Militarul căutat în momentul de față efectua o misiune de patrulare când a dispărut de pe radare, transmite ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT