News

7 pași prin care poți preveni răspândirea noului coronavirus. Lucrurile esențiale pe care le poți face pentru a te proteja de COVID-19

20.04.2020 | 11:09
7 pasi prin care poti preveni raspandirea noului coronavirus Lucrurile esentiale pe care le poti face pentru a te proteja de COVID19
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a transmis 7 pași prin care poți preveni răspândirea noului coronavirus, pentru a limita transmiterea agentului patogen de la o persoană la alta.

Cum poți preveni răspândirea noului coronavirus

În plină pandemie de COVID-19, OMS a transmis un ghid scurt și concis, cu 7 pași prin care poți preveni răspândirea noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

1. Spală-te pe mâini cât mai des. Este cel mai simplu și eficient lucru pe care îl poți face pentru a preveni acest tip de infecție. Nu uita că durata minimă de spălare ar trebui să fie de 20 de secunde, pentru a elimina bacteriile sau virusurile ce pot sta pe suprafața mâinilor.

2. Evită să îți atingi ochii, nasul și gura. Un alt lucru important în prevenirea infecțiilor este evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, trei căi prin care un virus poate pătrunde în organism.

ADVERTISEMENT

3. Acoperă-ți gura cu un șervețel de unică folosință sau cu cotul atunci când tușești sau strănuți. Acest lucru îi va proteja în primul rând pe cei din jurul tău, în caz că suferi de o infecție ce se transmite prin picăturile de salivă.

Recomandările OMS

3. Evită locurile aglomerate. După cum arată specialiștii, locurile aglomerate cresc riscul de transmitere a noului coronavirus de la o persoană la alta. Drept urmare, evită să ieși din casă pe cât posibil, iar dacă o faci atunci evită locurile cu mulți oameni.

ADVERTISEMENT

7 simple steps to protect yourself and others from COVID-19.

These are 7 simple steps to protect yourself and others from COVID-19.

Posted by World Health Organization (WHO) on Sunday, April 19, 2020

4. Stai acasă dacă nu te simți bine, chiar dacă ai o formă ușoară de febră sau tuse. Dacă ai simptome ușoare, atunci este indicat să stai acasă, iar dacă trebuie să mergi la lucru, contactează-ți șeful și explică-i că ar trebui să stai o perioadă acasă, pentru a fi sigur că nu suferi de vreo afecțiune.

5. Dacă ai febră, tușești și respiri greu, cere ajutorul medicului, însă sună-l mai întâi. În caz că simptomele sunt mai puternice este indicat să iei legătura cu medicul de familie, însă prin telefon. Evită să ieși din casă și să mergi la cabinet și așteaptă instrucțiunile specialistului.

ADVERTISEMENT

6. Pune-te la curent cu cele mai noi informații transmise de OMS. Evită informațiile din surse care nu sunt oficiale sau nu citează sursa inițială. OMS este în măsură să transmită informații adevărate, în timp real, despre evoluția pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT